Logo

Hareryg stegt i ovn

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hareryg stegt i ovn

 
Æbler, svesker og tyttebær er godt tilbehør til hareryg, selvom det er meget traditionelt. Eksotiske frugter som fx frisk mango eller kiwifrugter smager også dejligt til. Men så skal man udelade rødkålen.
Til 4 personer. Tilberedningstid: 1 time. Ikke særlig fryseegnet

 
# Ingredienser
1 hareryg
salt og peber

100 g fersk spæk i strimler
30 g smør

3 spsk hvedemel
2½ dl fløde
kulør
evt. bouillon
2-3 syrlige æbler
1-2 tsk melis

1 spsk citronsaft
10-15 udstenede svesker
tyttebærsyltetøj

 
* Tilberedning
1. Spæk hareryggen og gnid den med salt og peber.
Læg den i ovnens bradepande og brun den ved 250 °C i 10 min.

 
2. Tilbered imens saucen:
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med melet.
Spæd med fløden og lad det koge sammen få minutter.
Farv saucen med et par dråber kulør og krydr den med salt og peber.

 
3. Fordel saucen over hareryggen og dæmp samtidig varmen til 170 °C.
Steg ca 20 min. endnu.

 
4. Hæld stegesaucen fra bradepanden op i en gryde.
Spæd evt. med lidt bouillon.
Kog den igennem og smag den til med salt og peber.

 
5. Damp halve skrællede og udkernede æbler få minutter i lidt vand tilsat sukker og citronsaft.
Tag dem op og damp derefter du udstenede svesker ganske kort.


6. Garner den stegte hareryg med halve æbler og svesker.
Server kogte kartofler til sammen med saucen.
Dertil tyttebær og rødkål.

 
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en af vores salater.
En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.391 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her