Logo

Hindbærtærte - ren luksus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hindbærtærte - ren luksus


Udvid sommerglæden med en lækker hindbærtærte. En nybagt hindbærtærte med friske bær på toppen sparker for alvor sommeren i gang.

 
# Det skal du bruge til Tærtebunden:
120 g blødt smør
80 g flormelis
30 g mandelmel
1 æg
kornene af ½ vaniljestang
235 g hvedemel
1 tsk. fint salt

 
Kagecreme med hindbærpuré
(Giver ca. 800 g)
1 god vaniljestang
750 g sødmælk
150 g æggeblommer (ca. 9 stk.)
225 g sukker
70 g majsstivelse
100 g hindbærpuré
1 spsk. citronsaft.
*

 
Sådan laver du Tærtebunden:
Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og rør det sammen – brug hænderne.
Tilsæt de resterende 175 g hvedemel og salt, når den første blanding er ensartet.
Bland tingene hurtigt, men grundigt, sammen.
Rul dejen ud i 2,5 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir.
Læg dejen i køleskab, og lad dejen hvile i minimum 1 time, eller indtil den er fast.

 
Forvarm ovnen til 180 °C ved varmluft.
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du forer en form med dejen. Beklæd overfladen med alufolie og fyld op med ris eller tørrede bønner.
Bag tærtebunden blindt i ca. 25 minutter, eller indtil dejen er fast.
Fjern forsigtigt alufolie og ris.

 
Skru ned for ovntemperaturen til 160 °C.
Giv bunden nogle prik med en gaffel og lad den bage videre, indtil bunden er ensartet gylden.
Afkøl tærtebunden helt, før du hælder kagecremen på.

 
Sådan laver du Kagecreme med hindbærpuré:
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken.
Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sammen med sukkeret, til blandingen er ensartet.
Tilsæt majsstivelse uden at piske.
Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning.
Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen.
Lad cremen koge i 1 minut under kraftig piskning.
Pas på, den ikke brænder på.
Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, og tilsæt hindbærpuré og citronsaft.
Dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet indtil brug.
Pisk cremen igennem, før du fordeler den over tærtebunden.
Pynt med friske hindbær.

 
Tips: Brug evt. friske hindbær og sigtet flormelis blandet med frysetørrede, formalede hindbær.
Se flere dejlige opskrifter med hindbær HER  
Kogebog.dk har de nemmeste madopskrifter, Madplan og Tøm køleskabet og din egen "Min kogebog" til dine egne opskrifter

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.627 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her