Logo

Indbagt harefilet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indbagt harefilet

 
Indbagte harefileter er et lækkert gæstemåltid. »Pakkerne« kan tilberedes i forvejen og lægges i køleskab. Det er vildt og godt
Til 4 personer. Tilberedningstid: 1¼ time. Ikke fryseegnet

 
# Ingredienser
2 store rensede harefileter
salt og peber

30 g smør

 
Sauce:
Ben og afpuds fra haren
10 g smør

1 løg
2 knuste enebær
2 dl bouillon

3-4 dl rødvin
1-2 dl cremefraiche


Desuden:
250 g champignoner
25 g smør

1 tsk rosmarin
2 knuste enebær
2 spsk hakket persille
1 pakke frossen butterdej
1 æg
4 skiver spegeskinke

 
* Tilberedning
1. Gnid fileterne med lidt salt og peber og brun dem i 20 g smør.
Tag dem op af gryden og lad dem svale.

 
2. Lav saucen således:
Brun ben og afpuds fra haren i resten af smørret i gryden.
Tilsæt det pillede skivede løg, knuste enebær og bouillon.
Lad det koge i ca 20 min under låg.
Si denne bouillon og blandt rødvinen i.

 
3. Skær rensede champignon i skiver og lad dem snurre i 25 g smør i en gryde.
Dæmp for varmen og tilsæt rosmarin, knuste enebær, salt og peber og persille.

 
4. Optø butterdejspladerne og rul dem ud til 2 store plader.
Smør pladerne i kanten med sammenpisket æg.

 
5. Læg du to skiver spegeskinke i forlængelse af hinanden på den ene butterdejsplade.
Fordel halvdelen af champignon blandingen herpå.
Læg den ene harefilet på champignonerne og pak dejen rundt om.
Gør det samme med den anden harefilet.
Pensl begge dej pakker med sammenpisket æg.


6. Bag dem i 20 min. ved 225 C°.
Kog imens saucen igennem og tilsæt cremefraiche.

Smag til med salt og peber.

 
7. Server du indbagte harefileter mens du endnu er varme og sprøde med saucen til samt en salat og/eller dampede grønsager.

 
Find flere gode opskrifter på tilbehør til vildt HER eller en af vores salater.
En rødkålssalat kan også serveres til, se opskrift her
Se flere dejlige retter med vildt HER og Vildt - info

 


 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.324 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her