Logo

Lammerullesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammerullesteg 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Ovntid: 1½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.

 
# Ingredienser til Lammerullesteg
800 g lammebryst
salt og peber

 
Fars:
2 fed hvidløg
200 g hakket skinkesmåkød
½ dl vand
½ spsk maizenamel
1 tsk friskhakket estragon (½ tsk tørret)
1 tsk friskhakket timian (½ tsk tørret)
salt og peber

 
Endvidere: 1 lille bdt persille
Til pensling:
1 spsk olie
1 spsk sojasauce
Ufarvet bomuldsgarn Ovnfast fad
*
Sådan laves Lammerullesteg
1. Udben lammebrystet:
Læg et snit langs hvert ribbens midte på brystets underside.
Snit og skrab benene fri.
Puds brystet frit for fedt m.m. Slagteren gør det gerne.

 
Fars:
2. Pil og hak hvidløgsfeddene.
Bland det hakkede skinkekød med vand, maizenamel, hvidløg, estragon og timian.
Krydr med salt og peber. Bland godt.
Stil farsen koldt og tildækket.

 
3. Sæt ovnen på 175 °C.
Krydr kødet med salt og peber.
Læg det med ribbensiden opad.
Drys med persille og fordel fyldet på ¾ af kødstykket.

 
4. Rul kødet sammen på den korte led, fra den fyldte ende, og slut med den ende, der ikke er fars på.

 
5. Ombind kødet med ufarvet bomuldsgarn som en rullepølse (se Kalverullepølse).
Krydr med salt og peber og pak kødet ind i alufolie.
Læg det i et ovnfast fad og steg det i ovnen ca 1 time.
Fjern alufolien og pensl kødet med olie og sojasauce.
Steg det yderligere ½ time.
Overfladen skal være gylden og en kødnål skal gå nemt igennem.
Lad stegen stå 5 min. tildækket på et varmt fad, før snoren fjernes og kødet skæres ud.

 
Server Kartofler, kogte, Bønner, grønne eller Auberginer, stegte til.

 
Tips: Lad årstiden bestemme grønsagerne.
Lammerullestegen kan også serveres kold, fx på frokostbuffet eller frokostbord, ledsaget af en frisk salat, gerne med tomat eller nye kartofler.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lam

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.755 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her