Logo

Lammebryst, grillet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lammebryst, grillet 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 35-40 min. Grilleringstid: 6-8 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Lammebryst, grillet
1 lammebryst uden slag (ca 1 kg)
1 gulerod
1 lille porre
1 lille løg
1 laurbærblad
salt

 
Panering:
1 æg
1 dl hvederasp
salt og peber
evt. 1 spsk hakket persille
Endvidere: 30 g smør
*
Sådan laves Lammebryst, grillet
1. Puds kødet rent for overflødigt fedt, der skal ikke sidde ret meget på.
Læg kødet i en gryde med vand, der netop dækker.
Kog det op og fjern skummet, der dannes.

 
2. Gør grønsagerne i stand, del dem et par gange og læg dem i gryden til kødet sammen med salt og laurbærblad.
Lad kødet mørne under låg 35-40 min.
Træk i et ribben, det skal løsne nemt.

 
3. Tag lammebrystet op, læg det på et skærebræt med rende til saft.
Læg et spækkebræt eller et fad over og læg let pres på.
Lad kødet blive koldt under let pres.
Dette kan udmærket gøres dagen før.
Si og gem suppen, den skal ikke bruges her.

 
4. Pisk ægget sammen i en skål.
Bland rasp, salt, peber og eventuel persille på en tallerken.

 
5. Tør kødet og vend kødstykkerne i sammenpisket æg og lad dem dryppe af, før de vendes i raspblandingen.
Læg dem på tallerken eller spækkebræt nogle min., så paneringen sætter sig.
Skær det ud efter hvert andet ben.

 
6. Varm smørret gyldent på panden og steg stykkerne 3-4 min. på hver side.

 
Tips: En rest lammekød egner sig udmærket til denne tilberedning.
De panerede stykker kan også grilles på rist eller udegrill.
Anbring dem ca 10 cm fra grill-element eller glødelag, og grill dem 3-4 min. på hver side.
Hold øje med dem, de må ikke blive for mørke.
De kan også bare anbringes i et smurt, ovnfast fad, dryppes med det brunede smør og grilles ca 5 min på hver side, til de er gyldne og sprøde.

 
Ribbenstykkerne kan smøres let med dijonsennep før de vendes i æg og rasp.
Lammechops og Lammekoteletter kan tilberedes på samme måde.

 
Server Grønsager, smørdampede eller kogte grønsager til. Eller Blomkål Polonaise, Courgettesalat, varm eller bouillonkogte kartofler til.
Suppen fra brystet kan danne basis for en tomatsuppe, en kålsuppe eller en urtesuppe.

 

Se alle de bedste opskrifter med Lam

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.025 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her