Logo

Melanzane alla parmigiana

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Melanzane alla parmigiana

 
Melanzane alla parmigiana er den populære italienske aubergine-parmesan-lasagne og den smager så fantastisk, at man helt glemmer at savne kødet!
En favorit på menukortet er Melanzane alla Parmigiana, som sagtens kan spises en gang om ugen. Det er en italiensk/siciliansk klassiker. 4 personer.

 
# Ingredienser til Melanzane alla parmigiana:
3 store auberginer
3 sammenpiskede æg
salt og peber
250 g friskrevet parmesan

 
Tomatsauce:
1 fed hakket hvidløg
5 spsk olie
800 g Passata eller hakkede tomater
15 basilikumblade, hakkede
salt, peber og lidt sukker
*

 
Sådan laver du Melanzane alla parmigiana:
Skær auberginerne i skiver på langs.
Drys dem med rigeligt salt og lad dem trække i mindst ½ time.
Mens auberginerne trækker, kan du tilberede tomatsaucen.

 
Tomatsauce:
Svits hvidløg i olien og tilsæt tomater, basilikum, salt og lidt sukker.
Lad saucen simre i 30-40 min og smag til med salt og lidt peber.
Når auberginerne er færdige med at trække under salt, skylles de i koldt vand og tørres med et viskestykke.
Vend aubergineskiverne i pisket æg tilsmagt med lidt salt og steg dem gyldne på panden i smør eller olie.
Lad dem dryppe af på et stykke bagepapir og stil dem til side.
Opvarm oven til 200 °C.
Smør et ovnfast fad med olie og læg tomatsauce, aubergineskiver og parmesan i lag.
Start med tomatsauce og afslut med tomatsauce og parmesan.
Bages i ovnen i ca. 25 min. hvorefter den lige skal hvile i 5 min. inden servering.
Server - Buon appetito!

 
TIPS: Parmigiano-Reggiano eller parmesan er en hård riveost lavet af komælk. Revet parmesanost bruges ofte på pastaretter, ligesom det er almindeligt at bruge i risotto.

 


 

 

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 5.855 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her