Logo

Tiramisu

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tiramisu


Tiramisu er en lækker dessert, som oprindeligt stammer fra Italien. Desserten er nem at lave, så prøv den allerede i dag og server den for familien eller gæsterne.

8 personer. Den samlede tilberedningstid er cirka 6-25 timer. Heraf er arbejdstiden cirka 40 min.

 
# Ingredienser til tiramisu:
6 pasteuriserede æggeblommer
85 g sukker (1 dl)
400 g mascarpone eller flødeost
4 dl piskefløde
2 dl espressokaffe eller stærk kaffe
½ dl kaffelikør eller marsala
24 ladyfingers
¾ dl kakao (svarende til 30 g)
*

 
Sådan laver du tiramisu:
Start med at piske æggeblommer og sukker skummende.
Det tager cirka 5-7 minutter med en elmikser.
Tilsæt herefter mascarpone eller flødeost og pisk til det bliver tykt.
Det tager cirka 3-4 min.

 
Pisk nu fløde til skum og vend det i æggeblandingen.
Bland så kaffe og likør.
Læg et enkelt lag ladyfingers i en serveringsskål 25 cm i diameter.
Alternativt kan du vælge at servere desserten i 10 små portionsskåle.

 
Pensl kaffeblandingen på ladyfingers, vend dem og pensl igen til de er næsten gennemvædet.
Læg halvdelen af mascarponecremen i et jævnt lag over kagerne.
Læg igen et lag ladyfingers, der er penslet med kaffeblandingen.
Læg resten af mascarponecremen på, så alle ladyfingers er helt dækket.
Dæk så fadet eller skålene med alufolie.

 
Sæt fadet i køleskab mindst 5 timer og gerne op til 24 timer før servering.
På denne måde trænger smagen bedst ind i ladyfingers kagerne, som bliver bløde og velsmagende.
Sigt slutteligt kakao på før servering.
Og så er din tiramisu klar til servering.

 
Tips til tiramisu
Tiramisu er en skøn dessert i lag, som er let at lave uden at skulle brug ovn eller lignende.
Det eneste måske besværlige ved en tiramisu er, at den skal trække i minimum 5 timer og gerne længere, så bliver smagen og konsistensen optimalt.
Så gå gerne i gang med desserten dagen inden, du skal servere desserten. Hvis hele desserten heller ikke bliver spist på én gang, kan du naturligvis også gemme desserten til næste dag.
Opbevar tiramisuen i køleskabet.

 
Prøv også at bruge andre former for likør som fx Grand Marnier eller Contreau for at give din tiramisu et mere utraditionelt pift.

 
Prøv også opskrifterne på nogle af vores mange andre kager og desserter.
Prøv fx vores opskrift på en traditionel lagkage. Du kan finde opskriften på lagkagen her.

 
Eller prøv vores skønne sachertærte. Du kan finde opskriften på sachertærte her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din tiramisu.

 
Info: Tiramisu er en italiensk dessert, i lag bestående af ladyfingers, som er vædet med stærk kaffe og fx Amaretto. Desuden udgøres den af mascarpone med æg, sukker og vanilje. Den toppes typisk af med kakaopulver eller mørk chokolade i flager

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 7.024 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?
Effektiv reklame - klik her