Logo

Petits fours

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Petits fours 

 
Dessert. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. Mængde: ca 40 stk.

 
# Ingredienser til Petits fours
Kagebunde:
3 æg
sukker ()
hvedemel ()
½ tsk bagepulver
Bradepande eller alufolieform: 30 x
*
Sådan laves Petits fours
Kagebunde:
1. Sæt ovnen på 175 °C.

 
2. Pisk æg og sukker godt sammen.
Bland hvedemel og bagepulver og rør det i æggemassen.

 
3. Hæld dejen i en lille velsmurt bradepande, eller i en form lavet af alufolie.

 
4. Bag kagebunden midt i ovnen ca 10 min.

 
5. Vend den bagte bund ud på sukkerdrysset pergamentpapir på en bagerist og lad den afkøle.

 
6. Skær eller udstik bunden i små kager, der kan være både firkantede, runde, trekantede eller halvmåneformede.
Flæk kagerne og læg dem sammen med forskelligt fyld og pynt dem.

 
Petits fours med hindbærmarmelade: Arbejdstid: 35 min.
Fyld:
2 dl hindbærmarmelade
Overtræk:
marcipan
flormelis (½ dl)
Glasur:
flormelis ()
1 spsk rom
1 æggehvide
Pynt: cocktailbær (evt. med stilk)
*
1. Udstik kagebunden og flæk stykkerne.

 
2. Læg dem sammen om hindbærmarmelade.
Overtræk:

 
3. Rul marcipanen tyndt ud på et bord drysset med flormelis.

 
4. Udstik marcipanen i stykker, der passer til kagernes størrelse, og dæk kagerne med marcipan.

 
Glasur:
5. Sigt flormelissen og rør den sammen med rommen.
Pisk æggehviden let og rør den i flormelissen.

 
6. Overtræk hver petit four med glasuren (brug en kniv og/eller en pensel) og sæt et cocktailbær på hver.
Det skal gå meget hurtigt, ellers stivner glasuren og bliver ubrugelig.

 
Petits fours med abrikos og chokolade: Arbejdstid: 35 min.
Fyld:
abrikosmos
ren mørk chokolade
1½ dl piskefløde
Overtræk:
marcipan
flormelis (½ dl)
Pynt: mørk eller hvid chokolade chokolademokkabønner
*
1. Bræk chokoladen i mindre stykker.

 
2. Bring piskefløden i kog og smelt chokoladen heri. Lad cremen afkøle.

 
3. Skær kagebunden over i to lige store dele og flæk dem en gang.

 
4. Læg de to lag sammen med abrikosmosen.

 
5. Fordel chokoladecremen øverst på de sammenlagte bunde.

 
Overtræk:
6. Rul marcipanen tyndt ud på et bord drysset med flormelis.

 
7. Skær kagerne ud i firkanter på ca 2½X3½ cm og dæk dem med marcipan.

 
Pynt:
8. Smelt chokoladen over vandbad.
Smør chokoladen på kagerne og pynt med chokolademokkabønner.

 
Petits fours med creme: Arbejdstid: 35 min.
Creme:
2 æg
2 spsk sukker
1 spsk maizenamel
2½ dl mælk
¼ stang vanilje eller ½ tsk vaniljesukker
Glasur:
flormelis ()
1 spsk vand
1 æggehvide
ca. 2 tsk kakaopulver
Pynt: syltet appelsinskal
*
Creme:
1. Pisk æg og sukker sammen i en tykbundet gryde.
Undgå aluminium, det misfarver mad med mælk og æg.
Tilsæt maizenamel, mælk og evt. den flækkede vaniljestang.

 
2. Varm blandingen op til kogepunktet, den må ikke koge.
Tag cremen fra varmen, når den tykner.
Fjern vaniljebælgen og lad cremen blive kold.
Smag til med vaniljesukker, hvis der ikke er brugt vaniljestang.
Rør i cremen under afkølingen, så der ikke dannes skind.
Lad cremen blive helt kold.

 
3. Udstik kagebunden og flæk den.

 
Glasur:
4. Læg kagebundene sammen med den afkølede creme.
Rør flormelissen med vandet.
Pisk æggehviden let og rør den i flormelissen, sammen med kakaopulveret.

 
5. Dæk straks forsigtigt med glasur. Pynt med syltet appelsinskal.

 
Tips: Se Appelsinskal, syltet.
Server petits fours til receptioner sammen med vin, eller til kaffe i stedet for dessert, eller til is og isdesserter.
Petits fours kan varieres i det uendelige. Tilsæt fx kagebunden kakaopulver, brug smørcreme som fyld eller pynt med nøddekerner eller krymmel.

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.538 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her