Logo

Tranebærgelé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Tranebærgelé 

 
Syltning Syltetøj. Arbejdstid: 25 min. Kogetid i alt: 45 min. Afdrypning: 4-6 timer. Let at lave. Mellem pris.

 
# Ingredienser til Tranebærgelé
1 kg tranebær
4 dl vand
375 g sukker (knap 4 dl) pr. ½ l saft
Geléglas
*
Sådan laves Tranebærgelé
1. Skyl tranebærrene i koldt vand.
Kom dem i en gryde sammen med 4 dl vand og bring det langsomt i kog.
Lad tranebærrene koge ved svag varme og under låg en halv time.
Rør af og til, så bærrene knuses.

 
2. Lad bærrene dryppe af gennem et klæde eller en saftpose mindst 4-6 timer, gerne til næste dag.
Har man ingen saftpose og stativ, kan klædet bindes om benene på en taburet, der er vendt.
Sørg for, at skålen, der sættes under, er stor nok.
Tryk eller pres ikke, så bliver geleen uklar.

 
3. Mål saften og kom den i en ren gryde.
Undgå aluminium, der er uheldig sammen med frugtsyre.
Tilsæt sukkeret og bring saften langsomt i kog uden låg.
Lad saften koge ca 15 min, til den kan bestå geléprøven:
Dyp en tør ske i saften og hold den så højt over gryden, at saften afkøles, idet den drypper ned fra skeen. Når dråben på skeen bliver lang, er geleen færdig.

 
4. Tag straks geléen fra varmen og skum den.
Hæld den på rene, varme glas, men bind først til dagen efter.

 
Tips: Tranebærgelé er godt til stegt kød, specielt vildtretter.
I visse egne af landet spises den til Rødspætter, stegte, Knurhaner, stegte eller til Kartoffelpandekager.
Tranebær indeholder benzoesyre, som virker konserverende.
Det er derfor ikke nødvendigt at tilsætte konserveringsmiddel.

 

Se alle de bedste opskrifter med Tranebær

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.227 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her