Logo

Kalkunbryst med appelsinsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalkunbryst med appelsinsauce 

 
Kalkunkød er magert, drøjt og nemt at tilberede. En let sauce med citrussmag passer fint til.
Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu!
Tid:  50 min, heraf 35 min i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed 4 mdr. 4 pers.

 
# Ingredienser
750 g kalkunbryst
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 spsk smør eller margarine
75 g hasselnødder

 
SAUCE:
saft og skal af 1 appelsin
saft og skal af 1 citron
3 dl kraftig bouillon (vand + terning)
2 tsk Maizena
salt og peber
 

* Fremgangsmåde
1. Del kalkunbrystet i 4 stykker.
Drys med salt og peber.

 
2. Smelt fedtstoffet i det ovnfaste fad, kødet skal steges i.
Vend kødet i det smeltede fedtstof.

 
3. Hak nødderne groft og drys dem over kødet i fadet.

 
4. Sæt fadet i en 200 °C varm ovn i 35 min.

 
5. Riv skallen af halvdelen af frugterne.
Skær resten af skallerne i meget fine strimler.
Pres saften ud til saucen.

 
6. Pisk alle ingredienserne til  saucen sammen. Bring det i kog.
Smag evt. til med salt og peber.

 
7. Server saucen lun til kødet.
Løse ris og en salat med endive og appelsin er godt tilbehør.

 
Tips: Kød og sauce kan fryses ned i portionsforme sammen med risene.
Brug dem som nemme frokostretter.
De kan hurtigt varmes i mikroovnen.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalkun, Kylling eller andet Fjerkræ

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.418 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her