 
 
     
       
  Let opskrift på hvordan du laver dejlige fiskeruller badet i sherry, sesamolie, hakkede forårsløg og ingefær.
Hertil en sublim sauce med krabbekød og sherry. Læs om dampkogere nederst.
Giver 4-6 portioner 
 
# Ingredienser
450 g fiskefileter,
6-9 mm tykke (ca 120 g pr stk) 
1 spsk tør sherry 
2 tsk sesam olie 
1 forårsløg med top,
fint hakket 
1 tsk frisk revet ingefær 
½ tsk salt 
Et drys kværnet hvid
peber 
 
Krabbesauce: 
½ spsk majsstivelse 
2 spsk vand 
1 spsk olie 
1 tsk frisk revet
ingefær 
2 forårsløg med
toppe, i tynde skiver 
1 spsk tør sherry 
180 g frisk krabbekød.
i flager 
6 cl hønsebouillon 
6 cl mælk 
 
Ridsede
agurkeskiver, citronbåde og friske timiankviste til pynt. 
 
Tips: For at ridse
agurken, lader du tænderne på en gaffel løbe ned langs alle sider af agurken,
før du skærer den i skiver. 
 
* Fremgangsmåde
1. Hvis fileterne er
store, skæres de i halve på tværs (hvert stykke skal være 12½-15 cm langt). 
 
2. Bland 1 spsk sherry,
sesam olie, hakkede forårsløg, 1 tsk ingefær, salt og hvid peber i en lille
skål. 
Pensl hvert stykke
fisk med sherry-blandingen; lad dem stå i 30 min. 
 
3. Fold fisken i 3;
læg dem i et ildfast fad med kant som kan passe ind i et dampkogeapparat. 
Læs om dampkogere
nederst.
 
4. Læg fadet på
stativet i dampkogeapparatet; læg låg på. 
Damp over kogende
vand indtil fisken bliver uigennemsigtig og er let at stikke i med en gaffel,
8-10 min. 
Imens blandes
majsstivelse og vand i en lille kop. 
 
5. Varm olie i en 2
liters kasserolle over mellem varme. 
Tilsæt 1 tsk
ingefær; steg under omrøring i 10 sekunder. 
Tilsæt skivede forårsløg,
1 spsk sherry og krabbekødet; lynsteg 1 minut. 
Tilsæt hønsebouillon og mælk; bring det i kog. 
Rør i
majsstivelsesblandingen; tilsættes til kasserollen. 
Kog op, under
konstant omrøring, indtil saucen koger og bliver lidt tykkere. 
 
6. Brug en hulske og
flyt fiskene til en serveringstallerken; hæld krabbesauce over. 
Pynt hvis det ønskes. 
 
 
Trin 2: Pensl
fiskene med sherryblandingen. 
 
 
Trin 3: Læg fiskene
på et ildfast fad med kant. 
 
 
Trin 4: Placer
fisken i dampkogeapparatet. 
 
 
Asiatisk dampkoger udført i bambus. Placeres i en stor wok,
pande eller gryde med kogende vand. 
På den måde tilberedes maden ved intens
varm damp, hvilket giver et ekstremt lækkert resultat. 
 
 
Dampgryde der består af 3 dele: En gryde, en dampindsats og
et glaslåg med damphul. 
Gryden kan bruges på alle typer varmekilder, induktion
inkluderet.
 
Se alle de bedste opskrifter med Fiskefilet
 
Se alle de bedste opskrifter med Kinesiske retter
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------