Logo

Estragonkylling. 💘

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Estragonkylling. 💘 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 40 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)

 
# Ingredienser til Estragonkylling:
1 stor, friskslagtet kylling (på mindst 1200 g)
1 l lys hønsekødsuppe
3-4 store kviste frisk estragon
salt

 
Sauce:
4-5 dl bouillon fra kyllingen
1½ spsk Maizena eller 2 spsk hvedemel
salt og hvid peber
3 kviste frisk estragon
Pynt: et par estragonkviste
*
Sådan laves Estragonkylling:
1. Gør kyllingen i stand.

 
2. Læg den i en gryde, der rummer den uden at være alt for stor, og hæld hønsekødsuppen ved.
Lad den koge op, skum suppen, kom salt og es dragon kviste ved, og lad kyllingen koge svagt under låg i 40 min.
Tag den op og hold den varm.

 
3. Si 4-5 dl af kyllingebouillonen over i en mindre gryde og kog den op.
Ryst Maizena sammen med lidt bouillon eller vand og jævn bouillonen til en ikke for tyk sauce. Smag til med salt og peber.

 
4. Pil bladene af estragonstilkene og hak dem fint. Bland dem i saucen.

 
5. Løsn brystfileterne på den varme kylling med forsigtighed, så de forbliver hele.
Læg dem tilbage på kyllingen.
Hæld lidt sauce over og dekorer med estragonkviste, der har været dyppet i kogende vand. Server straks.

 
Tips: Estragonkylling kan også braiseres, dvs. grydesteges, gerne i ovn. Brun kyllingen i ovn eller gryde, fyld lidt estragonkrydret smør i bugen, hæld et par dl hønsekødsuppe, evt. kogt ind med et glas hvidvin, over, kom estragonkviste ved, og lad retten snurre under låg 35-40 min., til kyllingen er mør.

 
Jævn eventuelt stegeskyen.
Til både den kogte og den braiserede estragonkylling ledsager løse ris fint. Grønsager, der ikke er for dominerende, og som klæ'r estragonsmagen, kan også serveres til, fx asparges, broccoli eller courgetter.

 
Se alle de bedste opskrifter med Estragon


Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.855 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her