Logo

Søndagssteg - og rester til gryderetter

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Søndagssteg - og rester til gryderetter

 
Det kan betale sig at købe en stor steg til søndagsmiddagen, så der bliver lidt tilovers.
Resterne kan bruges til andre ting end biksemad, som vi dog også giver en ny opskrift på.
Til 5-6 personer. + rester til 2 dage. Tilberedningstid: ca 2½ time

 
# Ingredienser
2 kg oksehøjreb eller tykstegsfilet
salt, peber fra kværn
100 g smør

2 store løg
2 store gulerødder
4 tomater

2 stilke blegselleri
2 kviste timian

1 laurbærblad
1 flaske (¾ liter) rødvin

 
* Tilberedning
1. Gnid kødet med salt og peber og brun det på alle sider i 50 g smør i en stor gryde.

 
2. Læg kødet i en smurt bradepande.
Gør grønsagerne i stand, skær dem i store stykker, der fordeles rundt om stegen.
Læg krydderurterne ved.
Hæld 3 dl rødvin i bradepanden og sæt fadet i en varm ovn ved 200 °C.

 
3. Lad kødet stege i ca. 1½ time.
Brug et stegetermometer: (se Temperaturskema nedenfor)

Spæd med resten af rødvinen under stegningen.

 
4. Når stegen er stegt, som du ønsker den, skal den trække på et skærebræt i 15 min, inden den skæres for.

 
5. Tag grønsagerne op med en hulske.
Læg dem i en varm skål.


6. Si stegeskyen og kog den ind.
Pisk lidt koldt smør i saucen, lidt ad gangen, og smag den til.

 
7. Bagte eller Hasselback kartofler er fint til.

 
Temperaturskema
57 °C - hvis kødet skal være meget rødt, »bleu eller rare«
62 °C - hvis kødet skal være rosa, »saignant eller medium rare«
67 °C - hvis kødet skal være mellemstegt, »à point eller medium«.
70 °C - hvis kødet skal være helt gennemstegt, »bien cuit eller well done«


Søndagssteg - og rester til gryderetter 

1. Søndagssteg. 2. Mexico Biks. 3. Kødpie og 4. Sømandsbøf. (Klik og se opskrifterne)


Søndagssteg - og rester til gryderetter 

 
Fra v. Jægergryde. I midten Løggullasch og th. Tomatgryde. (Klik og se opskrifterne)

 
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.299 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her