 
 
   
Tilbehør. Arbejdstid: 15 min. Bagetid, aubergine: 35-40 min. Skal trække: ca 1 time. Let at lave. Lav pris. 4 personer.  
   
# Ingredienser
til Tahina med aubergine
1 stor aubergine (ca. 300 g) 
4 spsk tahina 
1 fed hvidløg 
saft af ½ citron 
2 spsk olie 
salt og peber 
Ovnfast fad 
*
Sådan laves Tahina med aubergine
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Læg auberginen i et ovnfast fad og sæt den i ovnen 35-40 min,
til skallen begynder at løsne sig. 
 
2. Tag auberginen ud og lad den køle af et øjeblik. 
Pil skallen af og skær auberginekødet i terninger. 
 
3. Gnid aubergineterningerne gennem en sigte eller purér dem
i blender. 
4. Pil og hak hvidløget. 
Rør det purerede auberginekød med hvidløg, tahina,
citronsaft og olie. 
Krydr med salt og peber. 
Lad det trække køligt ca 1 time inden serveringen. 
 
Tips: Server tahinaen som forret sammen med agurke-
eller courgetteskiver med Fransk
dressing, Gulerødder,
marinerede og Flûtes.
Tahinaen kan også serveres som fyld i Pitabrød,
gerne sammen med Falafel.
 
Se alle de bedste opskrifter med Tahina
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------