
 
Tunfisk,
æg og ansjos er det perfekte match i denne sprøde, grønne salat, som er et
skønt let sommermåltid. 
4
personer. Er I kun to  , så halver opskriften. Arbejdstid:
20 min.
, så halver opskriften. Arbejdstid:
20 min. 
 
#
Ingredienser til :
1
stort romainesalat eller en salatblanding 
4 æg
6
små tomater 
1
lille løg 
2
dåser tunfisk i olie 
12-16
oliven 
4 spsk
kapers 
 
Dressing:
75
g parmesanost 
1
fed hvidløg 
3
pasteuriserede æggeblommer 
2 spsk
citronsaft 
1 spsk
sherryeddike 
3-4
ansjosfileter 
1
dl olie (fx raps- eller solsikke) 
1
dl olie 
*
 
Sådan
laver du Salat med tunfisk, æg og ansjos-mayo:
Skyl
salaten grundigt, slyng den tør, og læg bladene i en stor skål. 
 
Kog
æggene i 7-8 min., og skyl dem i koldt vand. 
Pil
dem, og skær dem i kvarte. 
Fordel
dem over salaten. 
 
Skyl
tomaterne, skær dem i både, og læg dem på salaten. 
Pil
løget, skær det i tynde skiver, og fordel dem over salaten sammen med oliven og
kapers. 
 
Hæld
olien fra tunfisken, og fordel tunkødet over salaten. 
Skær
parmesanosten i grove stykker, og blend dem i en foodprocessor med hvidløg,
æggeblommer, citronsaft, sherryeddike og ansjosfileter, til det er jævnt. 
 
Hæld
de to slags olie i en tynd stråle i foodprocessoren, til al olien er brugt, og
dressingen er jævn og cremet. 
Fordel
dressingen over salaten, og server med groft brød. 
 
TIPS:
Du kan også lave salaten med tynde skiver af frisk tunfisk, der steges hårdt og
kort på en varm pande med olie.
 
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her  
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD