
 
Har du masser af græskar og friske nødder. Prop dem i disse
lækre muffins, der smager skønt til en kop varm te. Det er lækkeri ...
12 stk. Arbejdstid: 20 min. Bagetid: 20-25 min. 
 
# Ingredienser til Græskarmuffins:
Græskarmos: 
1 hokkaidogræskar (ca. 500 g) 
90 g sukker 
2 spsk ahornsirup 
 
Nøddeknas: 
180 g pekannødder 
1½ tsk sukker 
2 tsk vaniljeekstrakt 
½ tsk stødt kanel 
 
Dej: 
375 g hvedemel 
175 g brun farin 
1 tsk stødt kanel 
1 tsk bagepulver 
30 g pekannødder 
2 æg 
2 tsk vaniljeekstrakt 
1 dl kærnemælk 
1 dl vindruekerneolie 
*
 
Sådan laver du Græskarmuffins:
Tænd ovnen på 180 °C  
Skær græskarret i både, og fjern kerner og skræl. 
Skær græskarkødet i skiver, og læg dem i et ovnfast fad. 
Drys med sukker, dryp med sirup, og sæt fadet i ovnen i ca.
10 min., til græskarkødet er blødt. 
Mos græskarkødet. 
 
Hak pekannødderne groft, og bland dem med sukker,
vaniljeekstrakt og kanel. 
Bland mel, farin, kanel, bagepulver og grofthakkede
pekannødder i en skål. 
Tilsæt æg, vaniljeekstrakt, kærnemælk, olie og græskarmos,
og bland dejen godt sammen. 
Fyld dejen i en muffinsform med 12 huller foret med
papirforme - fyld dem kun halvt op.
Læg nøddeknas på toppen, og tryk det lidt ned i dejen. 
Bag kagerne midt i ovnen i 20-25 min., og lad dem afkøle på
en bagerist i 5 min., før du evt. tager dem ud af formen. 
 
Her finder du flere opskrifter på dejlige muffins. Gå på opdagelse og find
inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer. 
Giv opskriften din vurdering. ... Vælg hvor mange smileys
opskriften skal have og klik knappen.
 
 
Kilde: Hjemmets bedste MAD