Logo

Selleri- og grønkåls-røsti med pocheret æg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Selleri- og grønkåls-røsti med pocheret æg

 
Den klassiske kartoffelkage er her udvidet med revet knoldselleri, fintsnittet grønkål og reven ost. Server evt. lidt røget laks eller skinke til.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Koge-/stegetid: 25 min.

 
# Ingredienser til selleri- og grønkåls-røsti med pocheret æg:
Røsti:
1 bagekartoffel (250-300 g)
250 g knoldselleri
150 g frisk grønkål
50 g revet ost
salt og peber
1 spsk olie

 
Pocheret æg:
½ liter vand
1 spsk eddike
1 tsk salt
2 æg
salt og peber

 
Tilbehør: grøn salat
*

 
Sådan laver du selleri- og grønkåls-røsti med pocheret æg:
Skræl kartoflen, og riv den groft.
Pres væden af den revne kartoffel i en sigte.
Skræl sellerien, og riv den groft.
Rib grønkålsbladene.
Læg 3-5 blade sammen ad gangen, rul dem tæt, og snit dem fint.
Blancher dem i kogende, letsaltet vand i 2 min.
Hæld grønkålen i et dørslag, og skyl i koldt vand.
Bland kartofler, selleri og afdryppet grønkål i en skål, og tilsæt revet ost, salt og peber.

 
Varm en lille slip let-pande godt op med op med ½ spsk olie, og læg halvdelen af kartoffel-blandingen på panden.
Pres det ud, så det dækker hele panden, og steg "kagen" gylden og gennemvarm i 5-6 min. på hver side brug et grydelåg til at vende med.
Hold røstien varm i stanniol, og gentag med resten af kartoffelblandingen.

 
Sæt en lille sauterpande eller gryde over med vand, eddike og salt, og giv det et opkog.
Skru ned, så vandet holder ca. 80 °C.

 
Slå æggene ud i hver sin kop, og hæld dem forsigtigt i vandet et ad gangen.
Hjælp evt. hviden til at samle sig omkring blommen med en træske, og lad æggene pochere i 4-5 min.
Tag æggene op med en hulske, dyp dem hurtigt i koldt vand, og dryp af på et stykke køkkenrulle.
Anret de varme røsti og æg på varme tallerkener, og server med salat.

 
TIPS: Du kan også stege æggene som spejlæg.

 
Selleri- og grønkåls-røsti med pocheret æg Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk prøv selv, Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

 


 
Kilde: Hjemmets bedste MAD

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 9.221 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her