 
 
En klassisk kylling proppet med gode krydderurter og rosmarin,
der giver ekstra smag og gør kødet mørt og saftigt - og nogle kogte eller stegte
kartofler/rodfrugter, eller hvad du nu har...
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 15 min. Stegetid: ca 45 min. Kan fryses, men forringes 
 
# Ingredienser
2 kyllinger á 800 g
eller 1 kylling á 1200 g 
salt og peber 
Krydderurteblanding:
50 g smør 
3 spsk hakket
persille 
1 tsk knust rosmarin 
1 spsk hakket kørvel
2 dl suppe eller
bouillon 
 
* Tilberedning
1. Gnid du rensede
kyllinger indvendigt med salt og peber. 
 
2. Rør smørret blødt
og rør det sammen med persille, rosmarin og kørvel. 
 
3. Fordel det meste
af krydderurteblandingen i kyllingerne. 
Hold åbningen sammen
med kødnåle eller sy med ufarvet bomuldsgarn. 
4. Fordel resten af
krydderurteblandingen over kyllingerne. 
Læg dem i et ovnfast
fad. 
 
5. Steg dem i ovnen
ved 225 °C i 40-45 min. 
Kom suppe eller
bouillon i fadet efter 20 min stegetid.
Server stegte eller kogte kartofler til sammen med en salat. 
 
Se alle opskrifter på fjerkræ HER 
Se Partering af fjerkræ HER