 
 
  
En lækker
kombination: søde jordbær og krydret basilikum. Prøv denne helt anderledes
suppe! 
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 5 min. (plus tid til
afkøling) 
 
# Ingredienser
600 g jordbær
1 dl rød druesaft
1 knsp stødt kanel
50 g sukker
2 spsk citronsaft
100 g brioche
30 g smør
1 brev vaniljesukker
(10 g /ca 1 spsk)
4 stilke basilikum
 
* Tilberedning
1. 600 g jordbær skylles, gøres i stand og
skæres i kvarte. 
400 g jordbær pureres
fint med 1 dl rød druesaft, 1 knsp stødt kanel, 50 g sukker og 2 spsk
citronsaft.
200 g jordbær
blandes i, lad det stå et koldt sted i 2 timer. 
 
2. 100 g brioche skæres i 1 cm store terninger.
Lad 30 g smør smelte
på en slip let-pande, til det er skummende og rist brødterningerne gyldne i det
ved svag varme. 
Tilsæt 1 brev
vaniljesukker (10 g /ca 1 spsk) og lad det smelte et øjeblik. 
Nip bladene af 4
stilke basilikum og skær dem i strimler. 
Bland dem med
brødterningerne, kom dem på den iskolde suppe og server den straks. 
 
Energi pr. portion:
5 g protein, 24 g fedt, 83 g kulhydrater = 590 kcal (2470 kJ)
 
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab, 
Mad til 1 person eller Mad på 30 min. 
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.