 
 
   
Til et dansk frokostbord hører sild, og der er meget at
vælge mellem. Sildekonserves kan sættes på bordet i den åbnede dåse. Men dine
egne hjemmelavede marinerede sild vil altid gøre mest lykke. 
 
Udvanding af spegesild, kryddersild og sukkersaltede sild. 
Det vil altid i nogen grad være en smagssag, hvor meget
silden skal udvandes. 
Spegesild, der indeholder mest salt, skal udvandes i 12-24
timer. 
Kryddersild og sukkersaltede sild er væsentlig mindre salte
og skal kun udvandes i 1-5 timer. Navnlig kryddersild skal af hensyn til
krydderismagen ikke udvandes unødigt længe. 
Før silden marineres, fjernes skindet. Silden fileteres og
skæres i passende stykker. 
 
Marinering. Der findes et utal af marinader og saucer til
sild. Her er 4 typiske: 
 
Almindelig marinade til spege- eller kryddersild 
1 dl eddike, ½ dl vand, ½-¾ dl sukker, groft knust peber
eller allehånde. 
 
Sherry marinade til krydder- eller sukkersaltet sild 
½ dl vineddike, ½ dl vand, ¾ dl sukker, ½ dl sherry. 
 
Tomatmarinade til krydder- eller sukkersaltet sild 
½ dl vineddike, ½ dl vand, 2 spsk sukker, 2 spsk tomatpuré,
3 spsk sherry. 
 
Karry sauce til spege- eller sukkersaltet sild 
100 g
mayonnaise, 2-3 spsk fløde, ½-1 tsk vineddike, ca. ¼ tsk karry, salt
efter smag. 
1 sukkersaltet sild eller 1 spegesild lægges 1 time i
almindelig marinade. 
 
Afdryppes omhyggeligt, før den sløres med saucen. 
 
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person, Alkoholtester, Børnekokke eller Mad på 30 min.