Logo

Ris på kinesisk vis

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Ris på kinesisk vis 

Dette er en anderledes og spændende risret, som du hurtigt laver i wokken. Med sherry, soya og ingefær får retten en pikant og virkelig god smag. Kog ris med den rette mængde vand. Så bevarer risene mange vigtige næringsstoffer. Brug 2 dl vand til 1 dl ris.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
400 g kyllingebryst
200 g (2½ dl) naturris
4 dl vand og 1 tsk salt
6 spsk kinesisk soya
250 g champignon
1 grøn peberfrugt
3 forårsløg eller 1 lille porre
½ rød chili
6 spsk olie
1 spsk frisk, reven ingefær
4 spsk tør sherry
salt og sort peber

 
* Tilberedning
1. Skyl risene grundigt under rindende vand.
Bring 4 dl vand i kog med 1 tsk salt i en gryde, kom risene i
og kog i ca. 25 min, eller efter pakkens anvisninger.

 
2. Skyl kyllingekødet, tør det og skær det diagonalt i tynde skiver.
Hæld soya over og stil det i køleskabet.

 
3. Rens svampene og skær dem i skiver.
Fjern stilk og kerner fra peberfrugten og skær den i tern.
Skyl forårsløgene eller porren og skær dem i skiver.
Skær chilien i fine strimler.

 
4. Tag kyllingestrimlerne op af marinaden og lad dem dryppe af.
Gem soyaen.
Opvarm halvdelen af olien i en wok og brun kødet i 5 min.
Tag kødet op og hold det varmt.

 
5. Opvarm resten af olien ved stærk varme.
Kom chili og grønsager i og steg det 3 min under omrøring.
Tilsæt ingefær, sherry og soya.
Kom ris og kylling i wokken, drys med salt og peber og
varm det hele igennem.

 
Tips:


Ris på kinesisk vis 

For at kunne kaldes "sherry" skal vinen være fremstillet i
distriktet Jerez, som ligger i Andalusien i det sydlige Spanien.
De vigtigste sorter er Fino, Amontillado og Oloroso.
Til madlavning anvendes mest tør Fino og Amontillado.
Den førstnævnte har en lys farve og en fin og sart smag,
mens Amontilladoen er cognacfarvet og har en kraftigere smag
med et strejf af hasselnød.
Oloroso er en kraftigere mørkebrun dessertvin med udpræget
nøddesmag.

 
Ris på kinesisk vis:
Pr. portion: Energi: Kcal 505 = kj 2121
Kulhydrat 42 g Protein 28 g Fedt 25 g (44%) Fibre 2 g

 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.725 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her