Logo

Pighvar - info

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pighvar - info 

Friskfanget pighvar er meget velsmagende- ofte omtalt som den fineste fisk i gastronomiens verden

 
Pighvar - Scophthalmus maximus
Fangstmetode: Trawl-/garnfiskeri
Fangstområde: Danske farvande

 
Bag fisken hel i ovnen, eller filetér den og brug skroget sammen med urter til at koge en lækker fond. Pighvaren kan tilberedes på en række måder - og vil næsten uanset hvad være vellykket.
Pighvaren indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. Pighvarren er særligt rig på selen. 

 
Tilberedning:
Kødet er hvidt, fast og velsmagende. Kan bruges både flået, hel og som filet. Kan ligesom de andre fladfisk både steges, grilles, dampes og koges. 
Fisken har et mørkt tykt skind med små benpigge. Dette er dog ikke noget problem, da du starter med at børste fisken med en stiv børste, skraber undersiden fri for slim, og klipper finnerne af.
Tips: Du kan også købe pighvarfilét, hvis du ikke har mod på selv at forarbejde fisken.

 
Holdbarhed:
Opbevares den friske fisk ved 0-2 °C kan den holde sig frisk i ca 3 dage. Opbevares fisken ved 3-5 °C i køleskabet skal du benytte fisken indenfor 24 timer. Ved nedfrysning er holdbarheden 3-6 mdr. Husk optøning i køleskab.


og få nogle dejlige opskrifter HER

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.773 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her