 
 
   
Det lyder måske
mærkeligt at koge fisk i rødvin, men prøv! Pighvarren får her en anderledes og
meget fin smag. Det smager saftsuseme godt. 
Tid: 45 min, heraf
30 min i ovnen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
1 pighvar (ca 1,3
kg) 
1 porre 
2-3 æbler 
1 tsk salt 
¼ tsk groft knust
citronpeber 
2-3 dl rødvin 
 
PYNT: 
citronbåde
persille
 
* Fremgangsmåde
1. Rens fisken.
Fjern gællerne, men lad hovedet sidde på. 
 
2. Skyl porren og
skær den i strimler. 
Skyl æblerne godt.
Udkern dem og skær dem i både. 
 
3. Smør et stort
ovnfast fad eller en bradepande let. 
Fordel porre- og
æblestykker i fad eller bradepande. 
 
4. Læg fisken hel
ovenpå. 
Drys med salt og
groft knust citronpeber. 
 
5. Hæld rødvinen ved
siden af og steg i en 200 °C varm ovn ca 30 min. 
 
6. Server fisken
direkte fra fadet pyntet med citronbåde og persille. 
Knuste kartofler, en blandet grøn salat med citrondressing
passer fint til. 
 
Tips: Meget store og tykke rødspætter eller
skrubber kan tilberedes på samme måde. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pighvar eller andre Fisk
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------