Logo

Kalvesteg, gammeldags - Fransk steg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kalvesteg, gammeldags - Fransk steg 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: ca 45 min. Trækketid: 10 min. Let at lave. Høj pris. 6 personer.

 
# Ingredienser til Kalvesteg, gammeldags:
1 kg kalveinderlår eller -klump
ca 75 g fersk spæk i tynde skiver
1 løg
1 bdt persille
2 dl bouillon eller vand
1 tsk paprika
salt og peber

 
Jævning:
2 dl fløde fra Thise eller Naturmælk
2 tsk maizenamel
Ufarvet bomuldsgarn
*
Sådan laves Kalvesteg, gammeldags:
1. Omvind kødet med spækskiverne og hold dem fast med ufarvet bomuldsgarn.
Krydr med salt og peber på alle sider.
Brun det i en varm stegegryde. Spækket er fedtstof nok.
Tag kødet op af gryden.

 
2. Pil løget og del det i fire. Skyl og tør persillen.
Svits løg og persille et øjeblik. Hæld bouillon (vand) ved.
Pisk paprikaen ud i gryden.

 
3. Læg kødet tilbage i gryden og lad stegen simre ved svag varme under låg, til kødet er mørt, ca 45 min.
Det må gerne være svagt rosa indeni.
Et stegetermometer skal vise 60-62 °C.
Tag kødet op og lad det hvile tildækket 10 min, så stiger temperaturen til ca 65 °C.

 
4. Tag eventuelt løg og persille op af gryden.
Pisk fløde og maizenamel sammen og pisk det i gryden.
Lad saucen koge nogle min. og smag endeligt til med salt og peber.

 
5. Fjern garnet og spækket.
Skær kødet i skiver med en skarp kniv.
Server saucen, persillekartofler og Agurkesalat eller rabarberkompot.

 
Tips: Fransk steg kan købes »færdigpakket« med spæk og paprika i mange supermarkeder.
Så skal den svitses meget kort. Bliver den for brun, bliver paprikaen bitter.
Kan fryses. Holdbarhed: 3-5 måneder.

 
Fransk steg med svesker:
Den brunede steg tilsættes 50 g svesker uden sten og 50 g udblødte abrikoser, skal af 1 usprøjtet citron og 3 dl vin.
Mørner under låg ca 45 min. og hviler tildækket 10 min.
Jævn saucen med 1 dl vand og 1 tsk maizenamel og smag den til med lidt citronsaft, salt og peber.
 

Server grøn salat med Flødedressing og persillekartofler til.
Bruges stegetermometer, skal det vise 60 °C, når stegen tages op af gryden.
Varmen stiger nogle grader, mens stegen hviler tildækket.

 

Se alle de bedste opskrifter med Kalvekød

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 10.122 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Skal Danmark have nye sikre atomkraftværker?
Effektiv reklame - klik her