Logo

Plinsen - tyske pandekager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Plinsen - tyske pandekager

 
Tyske Plinsen med kærnemælk. Det perfekte tilbehør til alle retter med megen sauce, lige fra salat til frikassé. Men de smager også pragtfuldt som selvstændig ret
Til 2 personer 💖 Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 20 min.

 
# Ingredienser
4 spsk soltørrede tomater
8 stilke persille
50 g hvedemel
1½ dl kærnemælk
2 æggeblommer
1 tsk bagepulver
lidt salt og peber
1 spsk olie

 
* Tilberedning
1. 4 spsk soltørrede tomater skæres i små terninger.
Bladene nippes af 8 stilke persille, og de hakkes fint.
50 g hvedemel, 1½ dl kærnemælk, 2 æggeblommer,1 tsk bagepulver og lidt salt og peber røres godt sammen.
Persillen røres i.

 
2. 1 spsk olie varmes op på en slip let-pande.
Til hver "Plinse" kommes 2 spsk dej på panden.
Drys den med nogle tomat-terninger og bag den gylden 2-3 minutter på hver side.
Bag alle "Plinsen" på samme måde.

 
Energi pr. portion: 9 g protein, 19 g fedt, 24 g kulhydrater = 298 kcal (1247 kJ)

 
INFO: En Plinse eller en Plinz, Blinsen eller Flins (sorbisk plinc eller dialektal blink) er en rund, mindre pandekage, som på begge sider bages fra en dej lavet af æg, salt, mælk og mel, gylden gul til brun. Når vi tilføjer ostemasse, taler vi også om "osteplinse". I stedet for sødmælk bruges ofte kærnemælk, så får du de såkaldte "kødmælkekager". I modsætning til i æg-kagedej, tilsættes gær eller natron ofte til dejen. Dette adskiller sig fra region til region ligesom den videre behandling.

 
Du kan spise dem med sukker, æblesauce, marmelade, nougat eller med ost, skinke, grønsager i et stykke, skåret i små firkanter eller rullet op, varmt eller koldt. Det er også muligt at trykke æbleskiver ind i dejen og lade dem bage. De søde kager kan derefter serveres med sukker og kanel.

 
Navnet kommer fra de slaviske sprog og blev lånt fra sorbisk i Østtyskland - se også Blinis i det russiske køkken
I Saksisk henviste en Plins i almindelighed til en, der klodset står i kø.

 
Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.491 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her