 
 
   
Denne lækre dessert er fra en middag i Hamburg. Æblerne koges i calvados og hvidvin, dækkes med marcipanfløde
og får lidt skorpe i ovnen - uimodståeligt! 
Tid: 30 min, heraf
nogle min i ovnen. 4 pers. 
 
# Ingredienser
4 syrlige æbler,
gerne madæbler
1½ dl hvidvin 
4 cl calvados 
2 spsk sukker 
100 g marcipan 
1 dl piskefløde 
PYNT: 
2 spsk hakkede
pistacier 
 
* Fremgangsmåde
1. Skræl æblerne.
Fjern kernehusene og halve r dem. 
 
2. Bring hvidvin,
calvados og sukker i kog i en lille gryde. 
Læg de halve æbler i
og lad dem koge næsten møre. 
Vend dem nogle
gange. 
 
3. Riv marcipanen og
bland den med 2 spsk af vinlagen. 
Pisk fløden til skum
og vend det i marcipanmassen. 
 
4. Stil æblerne i et
ovnfast fad. 
Fordel marcipanmassen i små toppe på hvert æblestykke. 
 
5. Sæt fadet under
ovnens grill eller ved 250 °C nogle min. 
 
6. Pynt æblerne med
hakkede pistacier. Server. 
 
Tips: Du kan bruge pærer i stedet for æbler,
tilberedningen er den samme. 
Du kan evt. findele
bærrene i foodprocessoren, inden du rører dem i massen. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Is og sorbet
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------