 
 
   
Dessert. Arbejdstid: 1½ time Kogetid: 10 min. Skal trække: 1
døgn. Middelsvær at lave. Pris: Mellem (4-6 personer) 
 
# Ingredienser til Ananas,
chokoladeovertrukket:
1 ds ananas i sukkerlage (1 kg) 
200 g sukker 
200 g overtrækschokolade 
 
* Sådan laves Ananas,
chokoladeovertrukket:
1. Kog ananasskiverne med lage og sukker i en gryde i 10 min.
 
2. Tag gryden fra varmen og lad ananassen trække i lagen 1
døgn. 
 
3. Skær ananassen i mindre stykker og læg stykkerne i en
sigte til afdrypning. 
De skal blive helt tørre, ellers binder chokoladen ikke. 
Tør dem eventuelt let i klæde eller køkkenrulle før
overtrækningen. 
 
4. Bræk chokoladen i små stykker og kom dem i en skål. 
Smelt chokoladen med forsigtighed, dvs. ved svag varme,
gerne over varmt vandbad.
Chokoladen skal være håndvarm. 
 
5. Lad chokoladen svale, til den begynder at stivne i kanten
og smelt den så forsigtigt på ny. 
 
6. Vend de helt tørre ananasstykker i chokoladen med to
skeer. 
Sæt stykkerne til afkøling på alufolie, til chokoladen er
stivnet. 
 
Tips: Vær forsigtig med vandbadet: hvis vand eller
damp slår ned i chokoladen, kan den smuldre og blive grå. Vandet skal helst
holdes lige under 50 °C. 
God chokolade kendes på et højt indhold af kakao. Læs
deklarationen. Indholdet skal være omkring 50%. 
Se de bedste opskrifter med
Ananas
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------