 
 
   
De bedste Walesboller med vaniljecreme. Nem opskrift på og lækre vandbakkelser. Perfekte
fastelavnsboller. Få opskriften her...
Til ca 12 stk
 
# Ingredienser
Dej: 
80 g smør 
2 dl vand 
100 g hvedemel 
2-3 æg 
 
Vaniljecreme: 
2 æggeblommer 
1½ dl sødmælk 
1 spsk majsstivelse /
Maizena
4 spsk sukker 
½ vaniljestang 
1 dl piskefløde 
 
Pynt: Flormelis 
 
* Tilberedning
Boller: 
Kog vand og smør op
i en gryde, tilsæt melet, 
pisk grundigt og tag
gryden af varmen. 
Lad massen køle lidt
af. 
Rør æggene i lidt
efter lidt. 
Det er ikke sikkert,
du skal bruge al æggemassen. 
Dejen skal være så
fast, at den kan holde faconen, 
når den sprøjtes ud.
Fyld massen i en
sprøjtepose og sprøjt massen ud i boller 
på en plade med
bagepapir. Husk god afstand!
Bag dem ved 200 °C i
ca. 30 min. De skal være lysebrune. 
Tjek evt. en bolle
efter 25 min. 
Men ovndøren må ikke
åbnes før det. 
 
Creme: 
Kom æggeblommer,
mælk, majsstivelse, sukker og 
den flækkede
vaniljestang i en gryde og pisk sammen. 
Bring langsomt i kog
og lad det koge ca. 1 min, 
til cremen er jævn
og glat. Lad den afkøle. 
Pisk fløden til skum
og fold den i den afkølede creme. 
Flæk bollerne og
fyld dem med creme. 
Drys med flormelis
og servér. 
 
Tips: 
Vaniljecremen kan
erstattes af flødeskum og hindbærsyltetøj. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Kager,  roulader og lagkager
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------