
   
Forret. Arbejdstid: ca 30 min. Afkøles: mindst 3 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. 6 personer. 
   
# Ingredienser
til Rejemousse
300 g kogte pillede rejer (evt. frosne, optøede) 
5 blade husblas 
fiskefond 
½ bdt dild 
1 spsk konc. tomatpuré 
1 spsk cognac 
piskefløde 
2 æggehvider 
salt og peber 
Form: iter
*
Sådan laves Rejemousse
1. Sæt husblassen i blød i rigeligt, koldt vand i 8-10 min. 
 
2. Kom fiskefonden i en gryde og giv den et opkog. (Se Fiskefond).
 
3. Knug husblassen fri for væde og smelt den i den varme
fiskefond. 
Lad blandingen svale håndvarm. 
 
4. Kom husblasblandingen i blenderen sammen med de pillede
rejer og blend, til konsistensen er ensartet. 
Hæld blandingen i en skål. 
 
5. Rør fintklippet dild, tomatpuré og cognac i og smag til
med salt og peber.
 
6. Pisk fløde og æggehvider stive hver for sig. 
 
7. Vend først flødeskummet, dernæst de piskede æggehvider i
rejemassen. 
Hæld moussen i en form og sæt den i køleskabet mindst 3
timer, til den er stivnet. 
 
Servering:
Form »æg« med en ske dyppet i varmt vand og anret på
portionstallerkener. 
 
Tips: Anret moussen på årstidens salater og pynt med
rejer, dildkviste og citronbåde. 
Server Butterdejssnitter
eller Flûtes
til. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Rejer
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------