Logo

Kyllingepastilla - De bedste

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingepastilla - De bedste

 
Her får du kyllingetærte i 5 spændende udgaver. Pastilla er en fyldt tærte og en traditionel ret i Marokko. Her som en sprød pakke med et dejligt fyld.
Forberedelse: 30 min. Tilberedning: 1 time. 4 personer

 
# Ingredienser
4 kyllingebrystfileter
3 løg
1½ cm frisk ingefær
2 tsk stødt kanel
1 nip stødt safran
30 g brunt sukker
50 g smør + ekstra til panden
100 g ris
5 stilke persille
3 æg
50 g mandelflager
6 ark filodej

 
* Tilberedning
Pil og hak løget. Riv ingefæren.
Skær kyllingen i mindre stykker.
Brun kylling, løg og ingefær i en stor sauterpande med kanel,
safran, sukker, halvdelen af smørret og 3½ dl vand.
Lad det simre 15 min for lav varme.

 
Forvarm ovnen til 210 °C.
Kog risen efter anvisningerne på emballagen.

 
Tag kyllingestykkerne fra panden, og hak dem i en foodprocessor.
Lad det øvrige på panden simre videre.

 
Skyl og tør persillen, og kassér stilkene.
Kom bladene på panden, og kog blandingen ind til det halve.
Pisk det piskede æg i blandingen, og lad det simre 5 min.
Tilsæt kyllingestykkerne, ris og mandler.

 
Smelt resten af smørret.
Pensl en springform samt filoarkene med smeltet smør.
Læg 3 ark filodej i bunden af formen (lad siderne falde ud over kanten).
Fyld æggeblandingen i.
Fold siderne ind over fyldet, og læg de 3 sidste ark over.
Pak dem ned under de første.
Bag "pakken" 30 min i ovnen ved 210 °C.
Dryp hyppigt med smør.
Vend pastillaen ud af formen, og server den, mens den er varm.

 
Kyllinge-olivenpastilla
Udskift risen med 150 g udstenede, grønne oliven,
blancheret 3 min i kogende vand før tilsætningen.

 
Kyllinge-svampepastilla
Udelad risen. Tilsæt til sidst 400 g rensede østershatte samtidig
med kyllingestykkerne.
Kom 2 finthakkede fed hvidløg med på panden fra starten.

 
Pastilla med due og abrikoser
Udskift kylling med hakket duekød, eller andet vildtfuglekød.
Tilsæt 10 tørrede hakkede abrikoser og
150 g abrikosmarmelade til retten samtidig med persillen.

 
Pastilla med kylling, karry og koriander
Udskift kanel og safran med 2 spsk karry.
Brug 1 bundt koriander i stedet for persille.
Tilsæt 2 dl kokosmælk til blandingen.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kylling  Grønt  Salat  Tilbehør  Brød  Favoritter

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.638 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her