Logo

Sprængt oksesteg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sprængt oksesteg 

 
Denne ret er god at servere for gæster - lækkert og saftigt kød. Den kan forberedes i god tid, den er perfekt på en buffet sammen med en varm gratin eller en kold kartoffelsalat.
Tid: 17 timer, (12 timer i ovnen + 5 timer i lage). Retten er fryseegnet. Holdbarhed 6 mdr. 8 pers.

 
# Ingredienser
1 kg oksesteg uden ben, gerne frossen

 
SALTLAGE/PR. KG KØD:
½ dl salt
1 liter vand
½ tsk knuste sorte peberkorn
5-6 knuste enebær

 
* Fremgangsmåde
1. Læg den frosne steg på et ovnfast fad.
Sæt den i en 75 °C varm ovn og lad den stå 12 timer .

 
2. Bland salt, vand og krydderier.
Giv det hele et opkog. Lad det køle af.

 
3. Læg den varme steg i lagen og lad den stå 5 timer.
Lad ikke kødet ligge længere i lagen, for så bliver det for salt.

 
4. Skær kødet i tynde skiver ved serveringen.

 
5. Server med kartoffel- eller rodfrugtsgratin.

 
Tips: Den færdige steg kan opbevares pakket i alufolie i køleskabet et par dage.
Den kan også fryses.

 

Se alle de bedste opskrifter med Oksekød

Se alle de bedste opskrifter med Brød

Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.506 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her