 
 
Kryddersild med fx nye kartofler vendt i persille, salat og
krydderurtecreme. Kan serveres både til frokost og aftensmad. Her er den gode opskrift.
Tilberedningstid: ca
45 min. Trækketid: ca 3 uger 
 
# Ingredienser
2 kg ferske sild 
Saltblanding: 
400 g groft salt 
150 g sukker 
4 laurbærblade 
4 tsk stødt
allehånde 
4 tsk knuste
peberkorn 
4 tsk stødte nelliker 
1 tsk stødt ingefær 
1 tsk stødt muskat 
 
* Tilberedning
1. Skyl ikke sildene
og lad dem beholde hoved, skind og finner. 
 
2. Bland saltblandingen
med sukker og læg et lag af blandingen i en krukke. 
Læg sildene lagvis
med saltblandingen - slut med salt.
Læg et let pres på,
så sildene holdes under lagen. 
 
3. Stil sildene
koldt i 3 uger inden der spises af dem. 
Hvis der efter et
par dages forløb endnu ikke er dannet lage, som dækker sildene, må sildene
overhældes med kogt, kold saltlage af 350 g salt pr. liter vand. 
 
NB: Temperaturer
under 10 °C og rigelig salt er absolut nødvendigt ved nedlægning af sild.
 
Kryddersild med
dild 
Læg
kryddersildefileter i en 112 portion marinade (se side 51 Marinerede spegesild)
og tilsæt lidt halvsød sherry og tomatpuré. 
Lad dem trække
natten over. 
Skær fileterne i
portionsstykker og læg dem tilbage i lagen som tilsættes lidt revet løg og
masser af 
fintklippet dild.
 
Tips: Spegesild og kryddersild skal som regel
udvandes 1 døgn i koldt vand inden de bruges. Fileter af spege- og kryddersild,
som kan købes hos fiskehandleren, skal ikke udvandes, men er klar til at blive lagt
i en eddikelage eller til anden tilberedning. 
 
Bemærk: Rå sild kan
huse en lille larve (anisakislarven). Brug derfor altid dybfrossen sild til
gravning. Larver i sild ødelægges ved kogning, stegning, saltning og frysning. 
 
Se alle opskrifter med sild HER