 
 
   
Et lækkert og luftigt brød med smag af valnødder, og boller
med solsikkekerner er godt både på morgenbordet eller til en kop
eftermiddagskaffe.
 
# Ingredienser 
MORGENBOLLER 12 stk.
(billede 1, 2 & 3. herunder)
25 g gær 
2½ dl kold mælk 
½ tsk salt
½ spsk sukker 
6-6½ dl hvedemel 
25 g smør 
25 g solsikkekerner 
kaffe til pensling
 
VALNØDDEBRØD 2 stk
(billede 4, 5 & 6. herunder)
½ liter lunkent vand 
1 dl valnøddeolie 
125 g hakkede valnødder
20 g salt 
25 g gær 
ca. 1 kg hvedemel
æg til pensling
 
* Tilberedning
 
 
1. Til bollerne røres gæren ud i ½ dl lunken mælk. 
Tilsæt salt, sukker og resten af mælken. 
Rør og ælt melet i lidt efter lidt. 
Tilsæt smørret lidt ad gangen og ælt det i dejen. 
 
 
2. Ælt dejen godt, del i 2 dele og tril dem til 2 pølser. 
Del hver pølse i 6 og tril til boller. 
Stil dem ret tæt i en smurt bradepande. 
Dæk med et fugtigt viskestykke og 
lad dem hæve 10-12 timer i køleskab. 
 
 
3. Pensl bollerne med kaffe, drys med solsikkekerner og 
bag dem i forvarmet ovn 10-15 min ved 200-220 °C.
 
 
4. Til valnøddebrødene ristes de hakkede 
valnødder let gyldne på en tør pande eller i ovnen. 
Opløs gæren i det lunkne vand. 
Tilsæt halvdelen af melet og de finthakkede valnødder. 
 
 
5. Bland olie og salt i dejen og ælt resten af melet i. 
Lad dejen hæve 20 min på et lunt sted. 
 
 
6. Ælt igennem og form til 2 brød. 
Lad dem hæve i 20 min, pensl med æg, 
rids dem og drys med mel. 
Bag brødene i en forvarmet ovn, 180 °C i ca 40 min. 
 
Se andre gode opskrifter med Brød og Boller
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.