Logo

Torskefilet med kryddersmør

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Torskefilet med kryddersmør

 
Du kan bruge fersk eller frossen fisk til denne ret med kryddersmør. Den er nem at lave og smager fantastisk fx med persillekartofler og sæsonens grønsager
Til 4-5 personer. Tilberedningstid: ca 20 min. Stegetid: 15-20 min. Fryseegnet
 
# Ingredienser
500 g torskefileter
2 spsk citronsaft
salt

1 dl hvidvin eller vand


Kryddersmør:
75 g smør

1 æggeblomme
1 løg

1 fed hvidløg
1 bdt persille

2 tsk frisk basilikum
2-3 skiver franskbrød uden skorpe

 
* Tilberedning
1. Dryp fisken med citronsaft og drys salt på.
Læg derefter fileterne i et ovnfast fad.

 
2. Rør smørret blødt og rør det sammen med æggeblommen, finthakket eller revet løg, knust
hvidløgsfed, hakket persille og basilikum.

Fordel smørret over fisken og drys herpå smuldret franskbrødskrumme.

 
3. Hæld vand eller hvidvin i fadet og sæt det i en 200 °C varm ovn i 15-20 min.
Skru evt. op for varmen de sidste 5 min. til 225 °C, så fisken får lidt farve.
Server kogte persillekartofler til sammen med sæsonens grønsager.

 
Tips:
Middage hvor hovedretten er fisk kræver tilberedning i sidste øjeblik, for fisk bør ikke opvarmes, den skal steges eller koges umiddelbart før serveringen, ellers går den gode smag tabt. Men sauce og andet tilbehør kan som regel forberedes i god tid.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 7.089 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Drikke
Hvad drikker du til din aftensmad?
Effektiv reklame - klik her