 
 
   
Dessertkagen er nem at bage med abrikoser og ferskener, friske eller fra dåse. Du får den skønneste kage, som er perfekt til dessert eller til kaffen.
Til 6-8 personer. Tilberedningstid:
ca 25 min. Bagetid: 6-7 min. Kagebundene er fryseegnede 
 
# Ingredienser
150 g smør 
150 g sukker (1¾ dl)
150 g hvedemel (20 dl) 
½ tsk bagepulver 
Creme: 
4 æggeblommer 
150 g sukker (% dl) 
1 dl piskefløde 
150 g smør 
½ spsk reven appelsinskal
Pynt: 
1 dåse henkogte abrikoser
eller ferskner på 500 g 
 
* Fremgangsmåde
1. Rør smør og sukker
godt sammen. 
Bland mel og bagepulver
og rør det i dejen. 
 
2. Aftegn 3 cirkler på
bagepapir, 24 cm i diameter. 
Fordel dejen herpå. 
Bag bundene ved 200 °C i 5-7 min. 
Tag dem af pladen og lad dem svale på bagerist. 
 
3. Pisk æggeblommer,
sukker og fløde sammen i en tykbundet gryde. 
Pisk over svag varme
til cremen begynder at tykne. 
Tag gryden fra varmen
og pisk smørret i lidt ad gangen. 
Smag til med lidt reven
appelsin- eller citronskal. 
Lad cremen svale. 
 
4. Læg bundene sammen
med cremen lige inden servering. 
Pynt med halve abrikoser
eller ferskner. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Fersken eller Abrikos
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
 
----------- ooo OÔO ooo -----------