
Du får med denne opskrift en æblekage - en såkaldt "Omvendt
æblekage", en skøn smag af æble.
Æblekagen er perfekt til eftermiddagskaffen eller som en god
dessert.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 1 time 
 
# Ingredienser
4-5 æbler 
1 citron 
2 spsk melis 
50 g smør 
 
Dej: 
160 g (2 dl) melis 
150 g smør 
2 æg 
175 g (3 dl)
hvedemel 
1 tsk bagepulver 
flormelis 
 
* Fremgangsmåde
1. Beklæd en
springform med alufolie. (Ellers løber fyldet ud). 
Tænd for ovnen (190
°C). 
 
2. Skræl æblerne og
stik kernehuset ud. 
Skær dem i tykke
skiver, 2-3 af hvert æble. 
Riv citronskallen
fint. 
Damp æblestykkerne i
citronsaft og 1 dl vand i 2-3 min. 
 
3. Rør 50 g smør og
3 spsk melis sammen. 
Smør det ud i bunden
af formen. 
Læg de afdryppede
æbleskiver tæt ved siden af hinanden i formen. 
 
4. Rør dejen sammen
af sukker og smør, tilsæt reven citronskal og æg. 
Sigt mel og
bagepulver i og rør det sammen. 
Hæld dejen over
frugten. 
Bag kagen midt i den
varme ovn i ca 45 min. 
Prøv med en
tandstikker eller kagenål, om kagen er gennembagt. 
 
5. Lad kagen køle
lidt i formen, inden den vendes ud på en bagerist. 
Drys den med
flormelis. 
Serveres lun eller
kold med flødeskum til. 
 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER