 
 
Bønnesalat med grønne bønner, æg, sorte oliven og mandler er
en perfekt salat du kan spise som tilbehør. Bønnesalaten smager virkelig godt...
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. 
 
# Ingredienser
250 g kogte bønner 
1 glas sorte oliven
uden sten 
50 g flækkede,
smuttede mandler 
4 æg 
Marinade (se opskrifter
HER).  
 
* Fremgangsmåde
1. Brus de
friskkogte friske eller frosne bønner over med koldt vand. 
Lad dem dryppe af. 
 
2. Kog æggene i 6
min. De må ikke være helt hårde. 
 
3. Skær de sorte
oliven en gang over. 
 
4. Rist mandlerne på
en pande i en lille klat smør - eller på en tør pande. 
 
5. Anret bønnerne
midt på et aflangt fad i en bred stribe. 
Arranger de sorte
oliven i en stribe ved siden af og yderst de ristede mandler. 
Pil æggene og skær
dem over på langs. 
Læg dem på den
modsatte side af bønnerne. 
 
Giv fx en
avocado-dip (se opskrift) til.  
Den skal røres op med lidt mælk, så den bliver lidt tyndere i konsistensen. 
 
Se opskrifter på sommerdrikke HER - og se
opskrifter på sommermad HER
 
INFO: Bønnesalat er en almindelig kold salat sammensat af
forskellige kogte bønner - grønne bønner, gule voksbønner, garbanzobønner,
nyre-bønner - og typisk frisk rå løg, peberfrugter og / eller andre grøntsager,
kastet i en vinaigrette eller eddike og karakteristisk sødet med sukker.