 
 
  Fisken smager specielt godt, når den er skånsomt lavet i ovnen sammen med gulerødder, selleri, porre og persille. Fisken er tilberedt
med meget lidt fedt og med mange vitaminrige grønsager. 
Forberedelse 30 min. Tilberedning 20-25 min. 4 portioner 
 
#Ingredienser
800 g torske- eller sejfileter 
3 spsk friskpresset citronsaft 
salt og hvid peber 
1 porre 
3 gulerødder 
1 persillerod 
1 rodselleri (ea. 300 g) 
1 stort løg 
2 fed hvidløg 
1 bundt persille 
2 spsk smør eller margarine til fadet 
1 dl fiskebouillon 
1 dl tør hvidvin 
1 spsk cremefraiche 
 
* Tilberedning
1. Skyl og tør fiskefileterne med køkkenrulle. 
Krydr med citron, salt og hvid peber. 
Skyl porren godt og skær den i ringe. 
Skyl og skræl gulerødder, persillerod og rodselleri 
og skær i tern. Pil og hak løg og hvidløg fint. 
 
2. Sæt ovnen på 200 °C. 
Skyl og hak persillen, gem nogle blade til garnering. 
Smør et ovnfast fad med lidt fedtstof. 
Smelt 1 spsk fedtstof i en gryde og svits porre,
gulerødder, 
persillerod, rodselleri, løg, hvidløg og persille ved jævn
varme i 
ca. 1 min under omrøring. 
Hæld fiskebouillon og hvidvin på. 
Krydr med salt og peber og bring i kog. 
Hæld blandingen over i det smurte ovnfaste fad. 
 
3. Læg fiskefileterne oven på grønsagerne og fordel resten 
af fedtstoffet henover. Stil fadet i ovnen i 20-25 min. 
 
4.Tag fadet ud af ovnen. 
Løft forsigtigt fiskefileterne op og fordel cremefraiche
over 
grønsagerne. Drys med hakket persille. 
Server straks med fx kartoffelmos. 
 
Tips:
 
 
Kartoffelmos: Skræl og tern 1 kg melede kartofler. 
Kog dem møre i vand uden salt. 
Lad kartoflerne dryppe af i et dørslag og hæld 
dem tilbage i gryden. 
Mos eller pres kartoflerne og bland dem med 
2½ dl varm mælk og 1 spsk smør, til mosen er 
glat og ensartet. 
Smag til med salt, peber og reven muskatnød. 
 
Specielt smuk bliver fiskeretten hvis grønsagerne, 
undtagen porren, skæres eller rives i lange tynde 
juliennestrimler. 
Skær porren i 5 cm store bidder og striml dem 
derefter på langs. 
 
Ovnfisk med grønsager: 
Pr. portion: Energi: Kcal 277 = kj 1163 
Kulhydrat 12 g Protein 37 g Fedt 9 g (29%) Fibre 5 g 
 
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.