Logo

Kyllingeruller i karry

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kyllingeruller i karry 

 
Kylling i karry hører til blandt danskernes foretrukne livretter. Kyllingebryst er rullet om karry-ris-blandingen og serveres med æble- og appelsinskiver - ret godt
Giver 4 portioner

 
# Ingredienser
1 lille løg
1 spsk smør
180 g varme kogte ris
45 g rosiner
1 spsk hakket frisk persille
1 tsk karrypulver
1 tsk brunt sukker / farin
½ tsk fjerkræskrydderi
1 drys hvidløgspulver
2 hele kyllingebryst, uden skind
½ tsk salt
1 knsp peber
1 spsk olie
12 cl tør hvidvin
1 tsk hønsebouillon
Æbler i både, appelsinskiver og persillekviste til pynt

 
* Fremgangsmåde
1. Tilbered løget ved at skrælle det; løget skæres i halve gennem roden.
Gem den ene halvdel til anden brug.
Læg den anden halvdel med den flade side nedad på skærebrættet.
Når løget skal hakkes groft, holdes kniven horisontalt.
Skær løget næsten igennem parallelt med skærebrættet.
Derefter skæres vertikalt på langs, så skæres på tværs til rodens ende.
(Jo tættere du skærer, jo finere bliver løget hakket.)               

 
2. Smelt smørret i en stor pande over mellem varme indtil det er skummende.
Tilsæt løg; steg under omrøring i 3 min eller indtil løget er blødt.
Fjernes fra varmen.

 
3. Bland ris, rosiner, persille, karry, brunt sukker, fjerkræskrydderi og hvidløgspulver i panden; bland det godt og sæt det til side.

 
4. Bank kyllingebrystet til 9 mm tykkelse.
Strø med salt og peber.

 
5. Del risblandingen jævnt mellem kyllingestykkerne; spredes ud indenfor 2½ cm fra kanten.

 
6. Rul kyllingestykkerne op på den smalle led til en tyk rulle; luk med en tandstikker af træ; vær opmærksom på at fyldet er helt lukket inde.

 
7. Varm olien i en stor stegepande over mellem varme; læg kyllingerullerne i panden i et lag.
Steg dem i 15 min eller indtil rullerne er brune på alle sider.
Tilsæt vin og bouillon; rør forsigtigt indtil bouillonen er opløst.
Læg låg på; lad det simre i 30 min eller indtil kyllingen er mør.
Pynt hvis det ønskes.

 
Serveringsforslag: Ekstra risfyld kan tilberedes og serveres sammen med kyllingerullerne.
Bages i tildækket ildfast fad ved 180 °C indtil det er gennemvarmt.


Kyllingeruller i karry 
Trin 1: Hak løg.


Kyllingeruller i karry 

Trin 5: Spred risblandingen ud over kyllingestykkerne.


Kyllingeruller i karry 

Trin 6: Rul de fyldte kyllingestykker op.

 

Se alle de bedste opskrifter med Karry

 
Se alle de bedste opskrifter med Kylling

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.224 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvilken stærk øl smager bedst?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her