Logo

Spinat- og ostepasta

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Spinat- og ostepasta 

Lynhurtig og lækker! Aromatiske pinjenødder og frisk spinat giver accenten til retten. En mild, cremet og enkel familiemiddag! Opskriften på pastasauce kan bruges med kylling og laks også.

Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
500 g hel spinat, frisk eller frossen
1 lille løg
1 fed hvidløg
400 g båndpasta
vand, salt
1 spsk olie
1 spsk pinjekerner
2 dl fløde 13%
1 tsk salt
¼ tsk peber
2 spsk parmesanost, reven

 
* Tilberedning
1. Rens og skyl den friske spinat under den kolde hane.
Riv store blade lidt ud, hvis du ønsker det.
Optø frossen spinat. Tryk væden godt af.
Pil løg og hvidløg og skær det i fine skiver.

 
2. Kog båndpastaen efter anvisning på pakken.

 
3. Opvarm olien i en stor gryde.
Svits løg og hvidløg under omrøring.
Tilsæt spinat og pinjekerner og lad det stege sammen.

 
4. Tilsæt fløde, smag til med salt og peber og kog det
sammen under omrøring, til konsistensen er cremet.
Hæld vandet fra pastaen og lad den dryppe godt af.
Læg pastaen i saucen, drys parmesanosten på og bland det.

 
Spinat- og ostepasta:
Pr. portion: Kalorier 526 = Kilojoule 2200
Kulhydrat 77 g Protein 18 g Fedt 16 g (27%) Fibre 6 g
• 100 g spinat dækker 80% af dagsbehovet af vitaminerne A og C for en voksen person.

 
Tips:


Spinat- og ostepasta 

Frisk spinat kan købes året rundt.
Vinterspinaten, til venstre på billedet, har kraftige,
store og krusede blade, som smager stærkt og
en anelse bittert. Det er den, som findes fra det
sene efterår til tidligt på foråret, og som anvendes
til den frosne spinat.
Fra maj måned sælges bladspinat, den spæde
såkaldte sommerspinat (til højre på billedet) med
de sarte lysegrønne blade og den milde smag.
Frossen spinat er et godt alternativ til frisk spinat.

 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.890 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her