 
 
  En eksotisk nudelret som er let og lækker. Server til frokost eller som middag sammen med en grillet kotelet eller kylling. Broccoli
og rød peberfrugt bidrager med C-vitamin. 
Forberedelse 15 min. Tilberedning 5 min. 4 portioner
 
# Ingredienser
250 g sobanudler eller andre fuldkornsnudler 
1 tsk sesamolie 
1 rød peberfrugt 
2½ dl broccolibuketter 
 
SAUCE: 
2 fed hvidløg 
½ dl finthakket forårsløg eller porre 
3 spsk varmt vand 
3 spsk kinesisk soya 
2 spsk jordnøddesmør 
1 spsk stødt ingefær 
2 spsk risvinseddike eller æblecidereddike 
1 spsk ristede sesamfrø 
1 tsk Tabasco 
 
* Tilberedning
1. Kog nudlerne efter pakkens anvisninger. 
Lad dem dryppe af, læg dem i en skål og bland dem med olien.
Stil dem til side. 
 
2. Rens peberfrugten og striml den fint. 
Bring lidt vand i kog i en gryde. 
Læg broccoli og peberfrugt i en sigte i gryden. 
Læg låg på og damp grønsagerne til de er møre, ca 5
min. 
 
3. Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint. 
Pisk forårsløg, vand, soya, jordnøddesmør, ingefær,
vineddike, 
hvidløg, sesamfrø og Tabasco sammen i en skål. Bland godt. 
 
4. Hæld saucen over nudlerne og tilsæt broccoli og
peberfrugt. 
Vend ingredienserne så de dækkes af sauce og server.
 
Koreansk nudelret:
Pr. portion: Energi: Kcal 243 = kj 1020 
Kulhydrat 33 g Protein 12 g Fedt 7 g (26%) Fibre 6 g 
• Sesamolie giver meget smag selv i en lille mængde. 
 
Tips:
 
 
Sobanudler er japanske nudler lavet på groft mel fra 
hvedekornets kerne. De spises kolde eller varme over 
hele Asien. De er ofte dampede eller friterede. 
 
 
Jordnøddesmør findes på glas enten i smørbar form 
eller mere grovkornet. Begge kan bruges her, men 
den bløde variant er lettere at arbejde med. 
 
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler  eller Ris/bønner/gryn
 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.