Logo

Frikadeller med grønsager og rødbedesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Tip en venFacebook

Frikadeller med grønsager og rødbedesalat

 

Vi har rørt grønsager i frikadellefarsen for at gøre dem ekstra sunde og saftige. Det kan du også prøve - se opskriften her ...

4 personer. Arbejdstid: 50 min. Koge-/stegetid: 18 min.

 

# Ingredienser til Frikadeller med grønsager og rødbedesalat:

Fars:

250 g grønsager (se TIPS)

250 g hakket kalve- og svinekød eller hakket svinekød (maks. 12% fedt)

1 tsk groft salt

1 æg

1 lille løg

50 g hvedemel, rasp eller finvalsede havregryn

1 dl mælk

1-2 tsk karry

salt og peber

smør og/eller olie til stegning

 

Rødbedesalat:

500 g rødbeder

2 spsk balsamico

salt og peber

2 appelsiner

1-2 spsk olie

1 spsk græskarkerner

1 spsk solsikkekerner

Tilbehør: rugbrød

*

 

Sådan laver du Frikadeller med grønsager og rødbedesalat:

Rens grønsagerne til farsen, og riv dem groft.

Læg dem i en gryde med 2 dl kogende vand og ½ tsk salt, og damp dem møre under låg i 3-5 min.

Dryp dem godt af i en sigte, og lad dem køle af.

 

Rør kødet med salt i 3-5 min, så det ændrer konsistens, og bliver lidt sejt.

Tilsæt æg, revet eller finthakket løg og mel.

Rør mælken i lidt ad gangen.

Rør de afdryppede grønsager i farsen, og smag til med karry og friskkværnet peber.

Sæt farsen i køleskabet i 20-30 min.

 

Skrub rødbederne rene, og kog dem i letsaltet vand i 35-40 min.

Læg dem i iskoldt vand, gnid skrællen af dem, og skær dem i mindre stykker.

Vend dem med balsamico, salt og peber, og lad dem trække i 20 min.

 

Skær skrællen af appelsinerne (også den hvide hinde), og skær dem i skiver.

Vend dem i rødbedesalaten sammen med olie.

Rist græskar- og solsikkekerner i 2-3 min. på en tør pande.

Afkøl dem, og drys dem over salaten.

 

Form farsen til frikadeller, og brun dem på en varm pande med smør og/eller olie.

Skru lidt ned, og steg dem færdige 4-5 min. på hver side.

Server frikadellerne med rødbedesalat og rugbrød.

 

TIPS: Du kan fx bruge blomkål, gulerod, hvidkål, pastinak, persillerod, porre, selleri, squash.

 

Frikadeller med grønsager og rødbedesalat

 

Frikadeller med grønsager og rødbedesalat Kogebog.dk er madkursus og nemme madopskrifter, og Madplaner, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min. og...

 


 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 

Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 0,0 (0 stemmer)
Siden er blevet set 606 gange - Se og skriv kommentarer herunder.
• Krebinetter med pastagratinPasta og porrer gratineret med ost, er tilbehøret til aftenens krebinetter. Vi har brugt...
• Frikadeller med kold kartoffelsalat, radiser og purløgSkøn kold kartoffelsalat med radiser, forårsløg og purløg, der smager rigtig ... Salaten...
• Krebinetter med stuvede ærter og gulerødderKært barn har mange navne. Her serverer vi dem i en klassisk version af hakket kalv og...
Afstemning
Hvad spiser du til morgenmad?



Afstemning
Hvad spiser du til frokost?


Afstemning
Hvilken ret spiser du mest til aftensmad?


Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvilken dessert foretrækker du?


Fortæl dine venner om os