Logo

Krikandepostej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Krikandepostej 

 
Forret. - Frokost. Arbejdstid: 60 min. Marinering: 4-5 timer. Bagetid: ca 30 min. Afkøling: 1 døgn. Svær at lave. Høj pris. (6-8 personer)

 
# Ingredienser til Krikandepostej
4 krikænder
Marinade:
5 cl cognac
5 cl portvin
300 g skinkesmåkød
100 g fersk spæk
2 skalotteløg
25 g mandler (½ dl)
2 blade friskhakket salvie eller ½ tsk tørret
1 dl bouillon
salt og peber
smør eller tynde spækskiver til formen
Ovnfast form
*
Sådan laves Krikandepostej
1. Pluk krikænderne, skær hoved og fødder af.
Tag indmaden ud og skær hjerte, kråse og lever fri, se Agerhøne.

 
2. Skær skroget helt frit for kød.
Skær tæt ned langs brystbenet, så brystfileterne frigøres.
Skær lårene fra i hofteleddet og skær kødet fra benene.

 
3. Del brystfileterne et par gange på langs og læg dem i et halvdybt fad.
Hæld cognac og portvin over. Lad dem trække koldt 4-5 timer.

 
4. Skær skinkesmåkød og spæk i mindre stykker og bland det med resten af kødet fra krikanden samt indmaden.
Hak det en gang igennem kødmaskinen eller hak det kort i foodprocessor.

 
5. Tag brystfileterne op af marinaden.

 
6. Pil skalotteløgene og hak dem fint.
Skold og smut mandlerne og hak dem.
Sæt ovnen på 175 °C.

 
7. Bland det hakkede kød med marinade, bouillon, skalotteløg, mandler og salvie.
Krydr med salt og peber.
Smør formen godt eller beklæd den med spækskiver.

 
8. Læg et lag fars i bunden af formen, læg herover halvdelen af krikandebrystkødet, et lag fars, krikandebryst og slut med resten af farsen.

 
9. Læg alufolie over formen og sæt den i ovnen på nederste rille i ca 1½ time.
Prøv med en stegegaffel, om postejen er færdig: gaflen skal komme tør op.

 
10. Tag postejen ud af ovnen og lad den blive helt kold, før den serveres, gerne først næste dag, så er smag og konsistens bedst.

 
Server postejen med grøn salat og Bondebrød eller Flûtes.
Små grønne agurker, Cornichons og portvinsgelé er også et fint tilbehør.

 
Tips: Bruges der unge krikænder, er marinering overflødig.
Så kan hedvin og spiritus røres direkte i farsen.
Kan fryses. Holdbarhed: 1-2 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Krikand

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.109 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Takeaway
Når du spiser take-away, hvad er det så?
Effektiv reklame - klik her