Logo

Pighvar, farseret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pighvar, farseret 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Kogetid, bouillon: 20-25 min. Skal hvile, fars: ½ time. Ovntid: 35-40 min. Svær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 6-8 personer.

 
# Ingredienser til Pighvar, farseret
1 pighvar (ca. )
2 spsk groft salt

 
Fiskebouillon:
fiskeskrog og -hoved
1 løg
1 porre
½ fennikel
5 hele peberkorn
1 tsk salt
1 laurbærblad
1½ dl hvidvin
vand

 
Fiskefars:
kød af rå laks eller lyssej
1 tsk fint salt
1 skalotteløg
1 æg
2 spsk rasp
½ tsk fint salt og lidt hvid peber
fløde eller mælk

 
Fyld:
champignon
smør
1 spsk finthakket persille
reven muskatnød
Ovnfast fad
*
Sådan laves Pighvar, farseret
1. Gnid fisken med groft salt. Skrab den hvide side med en kniv.
Skyl fisken under rindende, koldt vand. Saltet opløser slimen bedst.
Tør fisken i køkkenrulle. Skær hoved og finner af.

 
2. Skær lommer fra midten af rygbenet på den mørke side af fisken ud mod begge sider, uden at skære de to fileter af. Klip skroget fri.

 
Fiskebouillon:
3. Pil løget og skær det i fine skiver. Skær rodskiven og det øverste grønne af porren.
Skyl den godt. Skær den halve fennikel i tynde skiver.

 
4. Kom vand og hvidvin i en gryde.
Tilsæt grønsagerne sammen med fiskeskrog og -hoved, peberkorn og laurbærblad.
Krydr med salt.
Lad bouillonen koge ved svag varme under låg, 15 min.
Lad den stå 5-10 min. Si den.

 
Fiskefars:
5. Sørg for, at alle ingredienser er lige kolde.
Skær fiskekødet i små stykker og bland det med saltet. Hak det i maskine.

 
6. Riv løget, rør løg, æggeblomme, rasp og hvid peber i.
Pisk hviden næsten stiv og rør den i. Rør fløden (mælken) i.
Stil farsen koldt ½ time.

 
Fyld:
7. Skær rodskiven af champignonerne.
Skyl dem kort under rindende, koldt vand. Tryk dem tørre og hak dem groft.
Sæt ovnen på 200 °C.

 
8. Smelt smørret på en pande og svits champignonerne 4-5 min.
Tag panden fra varmen.

 
9. Rør persille og de smørristede champignoner i fiskefarsen.
Krydr med reven muskatnød.

 
10. Læg pighvarren i et smurt ovnfast fad.
Fordel farsen i lommerne.
Hæld fiskebouillonen ved.
Dæk fadet med alufolie og sæt det midt i ovnen 35-40 min.

 
Servering:
11. Server fisken i fadet eller lemp den forsigtigt over på et stort fad.
Løft evt. skindet til side inden servering.

 
Tips: Server smørvendte, persilledryssede kartofler, Flûtes eller løse ris til.
Hollandaisesauce eller Hvidvinssauce til fisk er gode ledsagere.
Undlad folien og lad den farserede fisk blive gyldenbrun og færdig, 30-35 min.
Dryp den med bouillonen et par gange under stegningen.

 
Sådan laves Pighvar, farseret


Pighvar, farseret

1. Gnid fisken med groft salt.


Pighvar, farseret 

2. Skrab den hvide side med en kniv.
Skyl fisken under rindende, koldt vand.


Pighvar, farseret 

3. Tør fisken i køkkenrulle. Skær hoved og finner af.


Pighvar, farseret 

4. Skær lommer fra midten af rygbenet på den mørke side af fisken ud mod begge sider, uden at skære de to fileter af.


Pighvar, farseret 

5. Klip skroget fri.


Pighvar, farseret 

6. Fordel farsen i lommerne.
Hæld fiskebouillon ved. Dæk fadet med alufolie.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pighvar

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 8.250 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?



Effektiv reklame - klik her