Logo

Pighvar, pocheret

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pighvar, pocheret 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 25-30 min. Middelsvær at lave. Høj pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.

 
# Ingredienser til Pighvar, pocheret
1 pighvar (1½-)
2 spsk groft salt
Kogelage (pr. l vand):
1½ spsk salt
10 hele peberkorn
2 skiver usprøjtet citron
Krydderurtebuket:
1 lille bdt persille
2 kviste timian
½ laurbærblad
Pighvargryde eller en gryde med rist
*
Sådan laves Pighvar, pocheret
1. Gnid fisken med groft salt og skrab den hvide side med en kniv.
Skyl fisken under rindende, koldt vand. Saltet opløser slimen.
Tør fisken i køkkenrulle og klip finnerne af.
Skær et eller flere små snit i skindet på den mørke side, så brister det ikke under kogningen.

 
2. Bland ingredienserne til kogelagen.
Der skal laves så meget lage, at fisken netop er dækket.
Læg fisken med den hvide side nedad på risten i en ikke for stor gryde.
En speciel pighvargryde (turbotière) er bedst.
Hæld den kolde kogelage over fisken og læg krydderurtebuketten ved.

 
3. Læg tætsluttende låg på, lad lagen koge op og skum den.
Dæmp varmen og lad fisken dampe mør ved svag varme og under låg 25-30 min.
Suppen skal blot skælve let. Lad fisken hvile et par min. i lagen.

 
4. Løft fisken op på risten og lad den dryppe af.
Lemp forsigtigt fisken over på et stort meget varmt fad beklædt med en stofserviet.
Fold servietten løst omkring fisken, så holder den sig tør og varm.

 
Tips: Server pillekartofler til.
Citronsauce, Estragonsauce, Hollandaisesauce, Hvidvinssauce til fisk, Beurre Blanc Sauce eller smeltet smør og fintreven peberrod passer også godt til.

 
Pighvarren kan også »koges« i ovnen.
Læg den istandgjorte fisk i bradepanden med den hvide side nedad.
Spæd med den kolde kogelage og dæk bradepanden med alufolie.
Sæt bradepanden midt i en 200 °C varm ovn og damp fisken 25-30 min. afhængig af tykkelsen.
Fisken kan også pocheres i skiver på ca 's tykkelse, så er kogetiden kun 6-8 min.
Lad gerne fisken trække et par min., efter at den er pocheret.

 

Se alle de bedste opskrifter med Pighvar

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 4.294 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Nu når nytårsaften er overstået, hvad synes du så om fyrværkeriet?
Effektiv reklame - klik her