Logo

Passionsfrugtsorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Passionsfrugtsorbet 

 

Dessert. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: ca 4 timer. Middelsvær at lave. Høj pris. Fryse-egnet. 

4 personer. 

 

# Ingredienser
8 passionsfrugter
1 appelsin
50 g glukose
100 g sukker (ca 1¼ dl)
1 dl vand

* Sådan laves Passionsfrugtsorbet

  1. Halver passionsfrugterne. Skrab kernerne ud i en lille gryde.
  2. Pres saften af appelsinen.
    Varm glukoseglasset lidt i varmt vand, så er det nemmere at hælde glukosen ud.
    Kom appelsinsaft, glukose, sukker og vand i gryden til passionsfrugtmassen, og rør det sammen.
    Lad blandingen koge småt under låg ca 5 min.
  3. Purér blandingen i blender eller foodprocessor og gnid den dernæst gennem en sigte.
  4. Hæld frugtblandingen i en skål eller form og sæt den i fryseren, når den er helt kold.
  5. Rør i sorbeten af og til og skrab hver gang formens sider ned, så sorbeten ikke fryser flaget.
    Når konsistensen er som tæt grød, skal sorbeten serveres.
  6. Form sorbeten til »æg« med en fugtig ske og server den i afkølede portionsglas eller -skåle. 

Tips: Server sorbeten alene eller sammen med andre slags sorbet og is, fx Appelsinis, Appelsinsorbet, Flødeis og Jordbærsorbet.

Sorbeten er også en fin ledsager til en dessertkage, fx Mandelrand, Mandeltærte, Chokoladesnitter og Nøddetærte.

En for hårdtfrosset sorbet kan tages ud, stå ½ time, piskes igennem og fryses til passende konsistens.
Glukosen gør sorbeten mindre flaget og giver den en let sej konsistens. Glukose kan købes i glas på apoteket.

Holdbarhed i fryser: ca 3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Passionsfrugt

 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.

Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 

----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 1.235 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
1322911-09-2021 12:47:11 Kogebog.dk
Hej Torben - 50 g. Opskriften er nu opdateret, tak for kommentaren.
1322709-09-2021 11:13:32 torben
hvor meget glukose skal der i?

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Prøv
Vi benytter cookies til at gøre din oplevelse af sitet så god som mulig. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du cookies.
Afstemning
Hvad synes du om de nye Kostråd?



Effektiv reklame - klik her