Logo

Nakkekam, sprængt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nakkekam, sprængt 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Trækketid: 1 døgn. Kogetid: 1 time. Middelsvær at lave. Mellem pris. Kan tilberedes i mikroovn. Fryse-egnet. 4-6 personer. 

 
# Ingredienser til Nakkekam, sprængt
1 kg nakkekam uden spæk
Saltlage:
groft salt (ca 2¼ dl)
50 g sukker (ca ¾ dl)
vand
Endvidere:
vand
6 peberkorn
2 laurbærblade
2 gulerødder
2 porrer
1 kvist timian
*
Sådan laves Nakkekam, sprængt
Saltlage:
1. Bring vandet i kog og op løs salt og sukker heri.
Lad lagen blive helt kold.

 
2. Befri kødet for overflødigt fedt og læg det i en ikke for stor, meget ren skål.
Hæld saltlagen over og sørg for, at kødet er helt dækket, evt. ved let pres.
Lad kødet trække et køligt sted 1 døgn.

 
3. Tag kødet op af lagen.
Læg det i en gryde og hæld så meget vand ved, at kødet netop er dækket.
Kog det op, lad det koge 10 min., og smag på kogevandet.
Er der meget salt, må det delvis udskiftes til passende smag, før urterne tilsættes og kødet koges færdigt.

 
4. Skræl gulerødderne.
Skyl porrerne og skær rodskiven og det yderste grønne af.
Skær grønsagerne i mindre stykker.

 
5. Skum suppen. Tilsæt peberkorn, laurbærblade, gulerødder, porrer og timian.
Lad kødet koge en times tid, til det er mørt.
Lad kødet trække i suppen et kvarters tid, inden det skæres ud.
Lad kødet svale helt i suppen, hvis det skal serveres koldt.

 
Tips: Spis kogte kartofler til varm nakkekam.
Hvidkål, stuvet eller Grønsager, smørdampede passer også fint til.
Lad smeltet eller rørt smør ledsage.
Server Grønsager, marinerede, til kold nakkekam.
Kartofler, bagte grønsagsfyldte, Kartoffelsalat, kold, græsk eller Kartoffelsalat, varm, sursød er også godt tilbehør.
Den sprængte nakkekam kan glaseres. Se Hamburgerryg, glaseret.
Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.

 

Se alle de bedste opskrifter med Nakkekam

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (9 stemmer)
Siden er blevet set 18.887 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?


Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her