Logo

Fiskestuvning, spansk - Zarzuela de pescado

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskestuvning, spansk - Zarzuela de pescado 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 60 min. Kogetid, blæksprutter: 45 min. Kogetid, muslinger: 5 min. Kogetid, sauce: 10 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer. 

 
# Ingredienser til Fiskestuvning, spansk - Zarzuela de pescado
Blæksprutter:
500 g blæksprutter
1 spsk salt pr. l kogevand

 
Blåmuslinger:
1 kg friske blåmuslinger
1 dl tør hvidvin
1 dl vand
1 løg
½ bdt persille
1 laurbærblad

 
Fisk:
500 g fiskefileter (rødspætte, torsk, kulmule eller skrubbe)
3 spsk hvedemel
salt og peber

 
Sauce:
2 dl olie
2 dl tør hvidvin
1½ dl muslingekogelage
2 spsk brandy eller cognac
2 løg
2 fed hvidløg
500 g tomater
2 spsk hvedemel

 
Endvidere:
250 g kogte pillede rejer


Tilbehør:
6 skiver sandwichbrød
3 spsk olie
1 bdt persille
*
Sådan laves Fiskestuvning, spansk - Zarzuela de pescado
1. Gør blæksprutterne i stand, se Blæksprutte.
Skær dem i mindre stykker og kog dem i rigeligt, letsaltet vand, ca 45 min.
Lad dem dryppe af. Kassér kogevandet.

 
2. Gør muslingerne i stand, se Blåmusling.
Bland hvidvin, vand, hakket løg, persille og laurbærblad i en bredbundet gryde.
Bring det i kog og damp muslingerne, 5 min. Ryst gryden hyppigt.
Hæld muslingerne i en sigte foret med et fint klæde eller et tyndt lag pladevat.
Gem lagen. Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig.
Pil muslingerne ud af skallerne og fjern evt. strengen og den sorte kugle.

 
3. Skær fiskefileterne i 2 cm brede strimler på tværs.

 
4. Bland mel, salt og peber og vend blækspruttestykker og fiskestykker heri.
Varm 1 dl olie i en dyb pande og steg først blæksprutter, så fiskestrimler, nogle min.

 
5. Hæld hvidvin, 1 dl muslingekogelage og brandy (cognac) ved blæksprutte- og fiskestykkerne og lad det snurre endnu et par min. uden låg.

 
6. Pil løg og hvidløg og hak dem fint.
Skold og flå tomaterne. Fjern kernerne og hak tomatkødet groft.

 
7. Varm 1 dl olie i en gryde og svits løg og hvidløg kort.
Tilsæt tomatkødet og lad det koge uden låg 10 min.
Pisk ½ dl muslingekogelage og 2 spsk hvedemel sammen og rør det i.
Kog saucen igennem. Smag til med salt og peber.

 
8. Hæld tomatsaucen over blæksprutte- og fiskestykkerne i den dybe pande og tilsæt rejer og muslinger.
Lad det varme igennem, kortest muligt, da skaldyrene ellers bliver seje.

 
Tilbehør:
Skær skorpen af brødet.
Skær brødkrummen i terninger på ca 2 cm.
Steg dem gyldne i olie på en pande.
Skyl og hak persillen.

 
Anretning:
Hæld fiskestuvningen i et halvdybt, varmt fad og drys persillen over.
Læg de ristede franskbrødsterninger ved og server.
Server Ris, løse til.

 
Tips: Bruges der hel fisk, og alt kan stort set bruges, kan hoveder og ben koges af med urter, se Fiskebouillon.

 

Se alle de bedste opskrifter med Fisk

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 6.704 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
St-Bededag
Hvad laver du på St. Bededag 2024?
Effektiv reklame - klik her