Logo

Søndagsfars med portvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Søndagsfars med portvinssauce 

 
Farsretter som gæstemad - Der er mange muligheder med hakket kød, der kan varieres ved tilsætning af forskellige grønsager, krydderurter eller krydderier og det kan fint bruges som gæstemad - gode retter, der heller ikke sprænger budgettet.
Til 4-6 personer. Tilberedningstid: ca. 30 min. Stegetid: 45-60 min. Kan fryses, men forringes

 
# Ingredienser:
500 g hakket flæskesmåkød
250 g hakket kalve- eller oksekød
2 skiver franskbrød
2 dl fløde
2 æg
saft af 1 appelsin
salt, peber
50 g mandler
50 g smør

 
Sauce:
25 g smør el. margarine
2 spsk hvedemel
3-4 dl stegesky og bouillon af terning
1½-2 dl fløde
appelsinsaft
portvin
Endvidere:
200 g vindruer
smør
evt. 2 appelsiner

 
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede flæskekød med hakket kalve- eller oksekød.
Udblød brødet i fløde og rør det i farsen.
Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt appelsinsaft og krydr med salt og peber.
Form farsen til et aflangt brød og læg det i en lille smurt bradepande.
Skold, smut og flæk mandlerne og fordel dem henover sammen med smørret.

 
2. Brun kødet ved 250 °C  ca. 15 min.
Dæmp varmen til 175 °C og lad kødet stege færdig 30-45 min.

 
3. Smelt fedtstoffet til saucen, rør melet i og spæd med stegesky, bouillon og fløde.
Smag til med appelsinsaft, portvin, salt og peber.

 
4. Skyl og udsten vindruerne. Lad vindruerne snurre i smør.
Pil og del appelsinerne i både.

 
5. Garner farsbrødet med vindruerne og evt. appelsinskiver.

 

Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 4.485 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Tilmeld nyhedsmail her

Nyeste kommentarer

Afstemning
Hvad er din mening om kongehuset?




Effektiv reklame - klik her