 
 
   
Intet er mere fængslende end havets fangarme. Her er alle de bedste opskrifter samlet – se også menuforslag nederst
Forberedelsestid: 20 min + 1 times marinering. Tilberedningstid: 10 min. Kuverter: 6 
 
# Ingredienser
0,6 dl soyasauce 
1,2 dl fransk salatdressing 
0,6 dl brun farin 
1 kg små, rensede blæksprutter 
500 g modne bøftomater eller aflange tomater, halveret på
langs 
1 tsk groft salt 
dild til pynt 
limebåde til pynt 
 
* Tilberedning
1. Bland soyasauce, dressing og brun farin i en skål. 
Tilsæt blæksprutterne og vend dem godt i blandingen. 
Dæk dem til med husholdningsfilm og stil dem til side i 1
time. 
 
2. Forvarm ovnen til 210 °C. 
Smør en bageplade med olie. 
Stil tomater med snitfladen opad på pladen og drys dem med
salt. 
Stænk tomaterne med 1 tsk olie og bag dem i 10 min. 
 
3. Opvarm resten af olien i en stor stegepande. 
Lad blæksprutterne dryppe af, hæld dem over i panden og steg
dem i portioner ved høj varme i 1-2 min, eller indtil de er møre. 
 
4. Server blæksprutterne i en stor skål med ovnbagte
tomater. 
Retten pyntes med dild og limebåde.
 
 
Prøv sammen med:
Hovedret: Lynstegt
oksekød og spinat
Dessert: Jordbærtærte.
 
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.